Artikel top billede

Oprustning hos it-stormagterne har nu ført til et udvidet samarbejde mellem EMC og Cisco. Fotokilde: Wikipedia

Cisco og EMC udbygger strategisk alliance

Cisco og EMC udbygger deres samarbejde. Kampen om markedsandele på datacenter-markedet spidser til.

De store it-koncerner står i kø for at samarbejde for tiden.

Nu melder de to giganter Cisco og EMC sig på banen. De to koncerner vil udvikle, hvad de kalder for "fremtidens virtuelle datacenter".

Det er især det voksende marked for cloud computing, som alliancen har tænkt sig at erobre.

"Virtualisering er en kerneteknologi, der vil gøre det muligt for cloud computing at udbrede sig," lyder det fra Joe Tucci, administrerende direktør for EMC.

"Cisco vil kunne tilbyde intelligente netværk og produkter og senest Cisco Unified Computing System. Samtidig vil vi i EMC kunne tilbyde en ledende position inden for it-infrastruktur på software og hardware-området."

Oprustning hos it-stormagterne

"EMC er kendt for at udvikle infrastruktur på nettet, og vi har en masse servere samt software, der gør, at it-administratorer med et klik kan flytte applikationer fra et sted til et andet på et splitsekund," siger Niels Astor, produktchef for EMC i Danmark.

"Det, der er essentielt i aftalen, er VMware, hvor EMC ejer 75 procent. VMware leverer software, der let kan flytte data fra en intern cloud til en ekstern cloud. Det er især nogle af de teknologier, hvor vi ser en fælles vision om fremtidens datacenter," siger Niels Astor.

For blot få dage siden annoncerede IBM, at firmaet har tænkt sig at købe Sun. Det ses som et forsøg på at købe sig til mere ildkraft i datacenter-krigen.

EMC bedyrer dog, at annonceringen af samarbejdet med Cisco kommer som følge af IBM's udmelding.

"Det er rent tilfældigt, at det blev annonceret på nogenlunde samme tidspunkt. Der er tale om to parallelle forløb," siger Niels Astor.

Ingen panik hos konkurrenterne

Det virker som om, at opkøb og alliancer er vejen frem for at være foran konkurrenterne i en fremtidig krig om cloud computing-markedet. Men hos Hewlett-Packard er man ikke bange for konkurrenterne, der har oprustet.

"Hewlett-Packard er en af de største udbydere på dataserver-markedet. Vi sidder på 75 procent af det blade-server marked, som Cisco vil ind på i Danmark," siger Karl Hansen, produktchef for servere i Danmark.

"Det er mere på grund af Hewlett-Packards stærke position på markedet og det voksende marked på området, at de andre går ind med udvidede alliancer. Egentligt minder Ciscos nuværende indsats på området meget om vores Adaptive Infrastructure-lancering for tre til fire år siden," siger han.,

Wall Street Journal skriver også, at Sun gerne ville have set Hewlett-Packard som en mulig opkøber snarere end IBM.

Det virker heller ikke som om, at man i EMC har udelukket at samarbejde med andre parter end Cisco.

"Vi vil stadigvæk i fremtiden samarbejde med andre spillere på markedet," siger Niels Astor, produktchef i EMC Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere