Artikel top billede

Politiet efterforsker egne it-evner

Rigspolitiets it-styring skal analyseres, efter der er blevet udpeget en ny rigspolitichef. Om han er bundet af it-opgaver ligger dog ikke fast endnu.

Styringen af politiets it er sendt en tur til observation i detentionen sammen med ledelsen af en række andre kerneområder i Rigspolitiet.

Justitsministeriet oplyser, at rigspolitichef Jens-Henrik Højbjerg med bistand af eksterne konsulenter har iværksat et analysearbejde, som skal føre til en modernisering af Rigspolitiets organisation og styringsmodel, herunder styringen af politiets it-projekter.

Og noget tyder på, at der er behov for en strammere styring af it-udviklingen i politiet.

For eksempel overskygges politiets succes med online-anmeldelser af, at politiassistenter skal læse anmeldelserne i en e-mail og taste oplysningerne ind i et system.

For kort tid siden kritiserede Rigsrevisionen også styringen af et mindre it-projekt hos Rigspolitiet, Poltachovirk. Prisen skulle være 20,6 millioner kroner, men budgettet er udvidet med 4,4 millioner kroner. Og projektet er forsinket fire måneder.

Samtidig har politiets nye sagsbehandlingssystem, Polsag, som skal udrulles fra slutningen af 2009, været undervejs i mere end fire år.

Det har ikke været muligt at få justitisminister Brian Mikkelsens (K) kommentarer til, hvordan han vil sikre en bedre styring af it-projekterne i fremtiden.

Bundet opgave

Den seneste rigspolitichef, Torsten Hesselbjerg, som forlod sin stilling i december, var ansat på en resultatkontrakt, som blandt andet opsatte mål for implementeringen af politiets nye sagsbehandlingssystem, Polsag.

Den tidligere rigspolitichef skulle blandt andet ved udgangen af 2008 have en overordnet plan for test og implementering af det nye system klar.

Computerworld har i forbindelse med denne artikel bedt om aktindsigt i resultatkontrakten for den nye rigspolitichef, Jens-Henrik Højbjerg.

Det har ikke været muligt, da den nye chef for politiet, som blev konstitueret 1. januar og formelt udpeget 19. januar, ikke har indgået en resultatkontrakt endnu.

Justitsministeriet oplyser, at rigspolitichefen er udnævnt med virkning fra 1. februar 2009, og der vil blive indgået resultatkontrakt på sædvanlig vis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere