Artikel top billede

Preben Mejer og Innovation Lab har besøg af innovative tænkere i denne uge til konferencen NEXT i Århus.

Fremtidsteknologi kan modeleres over en spætte

Krumme hjerner og nogle af tidens teknologitænkere mødes til NEXT-konference i Århus. Hvad rør sig, og hvordan tænker du nyt, er et omdrejningspunkt.

Live-broadcast over nettet, en hammer modelleret over en spættes bevægelser og de seneste teknologitrends lige ved hånden.

Det er nogle af de ting, som deltagerne i årets NEXT-konference i Århus fik en kort indføring i torsdag.

Innovation Lab har for sjette år i træk inviteret tænkere og praktikere fra teknologiområdet til at dele ideer og ikke mindst dele metoder til at få gode teknologi-ideer.

En af de ideer, som efterhånden er ved at udvikle sig til et holdbart webkoncept, er svenske Bambuser.

Ideen er at tilbyde live-broadcast fra mobilkameraet til hele verden over nettet. En ide som har fået meget anderledes anvendelsesmuligheder, end skaberne først havde tænkt sig.

Pouria Ruhi, som er en af skaberne af Bambuser, forklarer, at løsningen var tænkt som et demokratisk værktøj, som gør borgere overalt i stand til at rapportere direkte over nettet.

Men ud over at blive brugt til borgermedie, så har andre grupper også taget løsningen til sig. Pouria Ruhi forklarer, at blandt andet kunstnere og musikere har taget værktøjet til sig. Men især én løsning har imponeret svenskeren.

"Brandvæsnet i Gøteborg har taget det til sig, og de sender billeder hjem til stationen, når de ankommer til en brand, og så kan man lettere bestemme, hvad man skal gøre," siger Pouria Ruhi.

Hvor er ideerne

Ud over at fokusere på de nye teknologier, er omdrejningspunktet for NEXT-tænkerne at finde veje til at få nye ideer. Det har den engelske biolog Julian Vincent et bud på.

Han er director for Centre for Biomimetics på universitetet i Bath. Her arbejder han med at udnytte og kopiere naturens teknologier.

Som eksempel på en ide, som centeret har arbejdet med, fremhæver han en hammer inspireret af en spætte. Hammeren er udviklet på baggrund af spættens bevægelser og ved hjælp af en vippearm og en motor har centeret minimeret den mængde energi, som skal bruges for at banke et søm i.

Julian Vincent kan kun anbefale at se på naturen, når nye ideer skal føres ud i livet.

"Naturen bruger langt mindre energi, end vi gør, når den skal udføre en opgave," siger Julian Vincent.

Konferencen og NEXT-udstillingen, hvor blandt andet Bambuser viser sin teknologi, er åben til søndag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere