Artikel top billede

Administrerende direktør Jesper Brøckner fra Telia er alt andet end glad for multimedieskatten. Foto: Ernst Tobisch

Telebranchen: Multimedieskatten kan stadig skrottes

To topdirektører i telebranchen håber, at multimedieskatten aldrig ser dagens lys, og flere politikere bløder nu op.

Tager du din arbejdstelefon hjem, skal du beskattes af 5.000 kroner. Tager du dit mobile bredbånd fra arbejdet hjem, gælder det samme. Det rammer specielt telebranchen, som lever af at sælge disse produkter.

Blandt andet derfor fortsætter teletopcheferne i Danmark med at kritisere den ny multimedieskat.

"Man kigger på telebranchen og ser, at alle forbrugere har et behov, så det må være et godt beskatningsgrundlag. Men for de multinationale selskaber, som jeg tilhører, skal man komme med en forrentning," siger administrerende direktør Jesper Brøckner, der ser det som skadeligt for forretningen.

Ifølge direktøren er det sært, at flere sektorer får hjælpepakker, mens politikerne betragter hans egen branche som et beskatningsobjekt. Samtidig ser han en modstrid i, at politikerne ønsker Danmark som førende it-nation, men it- og teleudstyr beskattes nu mere.

"Det svarer til, at man vil have mindre CO2-udledning, og så indfører man en kæmpe beskatning af små miljørigtige biler. Grundlogikken holder ikke," siger Jesper Brøckner.

Underskrifter mod skatten

Jesper Brøckner får støtte fra sin kollega hos mobilselskabet 3, administrerende direktør Morten Christiansen.

"Alt, hvad man foretager sig, er fuldstændig selvmodsigende. En multimedieskat indført på det område, hvor man har haft så meget fordel af at dyrke mobiliteten, modstrider alle visioner for Danmark om at være en førende internetnation med bredbånd til alle," siger Morten Christiansen.

3 har via virksomhedens hjemmeside startet en underskriftsindsamling mod den ny skat. Morten Christiansen mener ikke, at arbejdet i forbindelse med den ny skat er gennemarbejdet.

"Nogle har gokket nogle i nøden med et tungt instrument, for det giver simpelthen ikke nogen mening. Eller også har Helge Sander sovet i timen - igen," siger topchefen hos 3.

Med underskriftsindsamlingen håber 3, at der stadig er mulighed for at fjerne den omdiskuterede skat. Jesper Brøckner hos Telia har også stadig håbet.

"Lad os se, hvor den ender. Jeg er stadig lidt optimistisk. Man pillede ved gulplade-bilerne, og det var også en stor sten i skoen," siger Jesper Brøckner.

Politikere i tænkeboks

I fredagens udgave af Politiken udtrykker flere politikere, at skatten stadig skal undersøges, inden den endeligt vedtages. Blandt andet vil skatten medføre, at skolelærere skal betale ekstra i skat, hvis de forbereder skoleundervisningen hjemme via en pc fra skolen.

"For mig er det ikke logisk, at lærerne skal betale for at forberede sig til deres arbejde. Man har ikke tænkt konsekvensen helt i dybden," siger Venstres uddannelsesordfører, Anne-Mette Winther Christiansen, til Politiken.

Hos De Konservative forsøger partiets skatteordfører helt at lægge afstand til skatten.

"Helt overordnet er multimedieskatten jo ikke en sag, der er groet i vores baghave. Men vi har haft det mål at sænke skatten på arbejde, og de markante skattelettelser skal finansieres," siger skatteordfører Mike Legarth (K) til avisen.

Gruppeformand Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti er heller ikke afvisende over for en anden model, end den der netop nu er på bordet.

"Den telefon eller computer, man har fået udleveret fra sin arbejdsplads, bruger man typisk også privat. Derfor skal vi have fundet en model, så vi beskatter det private forbrug. Men hvis der er nogen, der kan finde en anden model til at løse den gordiske knude, så lytter vi meget gerne," siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

Skatteminister Kristian Jensen (V) siger til avisen, at forligspartierne nu skal drøfte de høringssvar, der er kommet til multimedieskatten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere