Artikel top billede

Online-danskerne er vilde med kort

Fire korttjenester er blandt de populæreste hjemmesider i Danmark. Succesen skyldes, at kortene er mere end en vejviser, lyder forklaringen fra en af producenterne.

Selvom Danmark kun fylder godt 43.000 kvadratkilometer, bliver danskerne tilsyneladende aldrig trætte af at kigge på kort over vores lille land. Det viser Foreningen af Danske Interaktive Mediers topliste over de mest besøgte sites i Danmark.

Her ligger krak.dk på en andenplads, mens man finder Kraks moderselskab Eniro på sjettepladsen efterfulgt af konkurrenten De Gule Sider på syvendepladsen.

"Danskerne er ret kortgale på nettet. Det skyldes måske, at der hele tiden kommer flere og flere brugbare detaljer ind på kortene," fortæller produktchef Jørgen Nicolaisen fra De Gule Sider, der netop har relanceret sit dgs.dk-site.

I det nye design på De Gule Sider har selskabet blandt andet i samarbejde med rejseplanen.dk vævet buskøreplaner ind, så brugerne ved at køre musen over busstoppested i realtid kan se, hvornår de næste busser kører.

Derudover har selskabet arbejdet hårdt på at få flere lokale butikker og seværdigheder med ind i brugergrænsefladen, selv om brugerne ikke umiddelbart kan se de mange detaljer.

"Detaljerne ligger lige under overfladen, fordi kortene skal være meget simple at forstå og navigere rundt på. Men de mange tilbud giver både brugerne mere end blot et kort samtidigt med, at de lokale handlende får mulighed for at vise sig frem i en relevant sammenhæng," siger Jørgen Nicolaisen og fremhæver, at den kombination er der store kommercielle muligheder i.

To lokale og en global spiller

Udover De Gule Sider sidder Eniro med sit eget brand og datterselskabet Krak solidt på danskernes lokale kortvaner, selv om Google Maps også er meget brugt herhjemme.

Forskellen på Eniro/Krak og De Gule Sider på den ene side og Google Maps på den anden er, at de danske kortudbydere er noget mere detaljerige i lokalområdet.

Det skyldes, at Eniro/Krak selv indsamler sine kortdata og De Gule Sider indhenter data fra Kort og Matrikelstyrelsen, hvorimod Google får sine data fra det globale GPS-selskab Teleatlas.

Det giver Google noget mere upræcise kort end de danske konkurrenter, der har et mere lokalbaseret datagrundlag.

Søgegiganten har derimod den samme brugergrænseflade i både Varde og i Venezuela, hvilket kan give brugervenlighedspoint, da brugere i hele verden kan nikke genkendende til grænsefladen.

"Men det betyder jo meget, om der mangler en vej på et kort, hvis man er på vej til en fest eller et møde på netop denne vej," pointerer Eniro Danmarks administrerende direktør Henrik Dyring, der ikke overraskende også er skuffet over konkurrenten fra De Gule Siders nye kort.

"Jeg kunne ikke finde min egen adresse efter selskabets relancering af hjemmesiden, og det er jo ikke optimalt," bedyrer Henrik Dyring.

Fremtiden ligger i detaljerne

Både Henrik Dyring fra Eniro og Jørgen Nicolaisen er dog enige om, at fremtiden for den danske kortindustri på nettet ligger i mængden af interaktive tilbud til brugerne.

"Vi skal give brugerne muligheden for at opleve via alle de lokale detaljer, som vi kan vise på kortene. Om det så drejer sig om en fremhævelse af et specielt kryds i en ruteplanlægning eller indkøbsmuligheder, skal brugerne kunne finde den slags detaljer helt simpelt," forklarer Jørgen Nicolaisen.

Krak har udover muligheden for at søge på nøgleord også for et år siden indført muligheden for såkaldte skråkort, så brugerne kan se husfacadedetaljer fra luften i flere udvalgte danske byer.

"Vi skal ikke kun have kort, men også andre tilbyde brugerne andre oplevelser," siger Henrik Dyring om fremtidens kamp om de kortgale danskeres gunst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere