Artikel top billede

Helge Sander nedtoner trussel mod it-sikkerheden

Videnskabsministeren mener ikke, at den nye multimedieskat er så stor en trussel mod it-sikkerheden, som nogle gør den til. "Vent med at spå om voldsomme katastrofer," lyder det.

Datatilsynet og regeringens it-sikkerhedskomité advarer om, at den nye multimedieskat vil svække it-sikkerheden.

Ræsonmentet er, at når folks arbejdsgiverbetalte computer, bredbånd og telefon skal beskattes, så vil flere begynde at bruge deres private computer til at lave arbejdsrelaterede ting på.

Problemet er bare, at private computere typisk er dårligere sikrede end dem, man får via arbejdsgiveren.

Advarslen får dog ikke videnskabsminister Helge Sander (V) til at afblæse multimedieskatten.

"Selvom mange danskere er klar over, at de skal sikre deres private computere, er det rimeligvis korrekt, at hjemmearbejdspladser generelt har et højere sikkerhedsniveau. Simpelt hen fordi virksomhederne er nødt til at sikre deres interne arbejdsnetværk imod hackere og virus med videre," lyder det fra ministeren i en mail til Computerworld.

Helge Sander mener dog, at arbejdsgiveren og lønmodtageren vil kunne finde en løsning.

"Men hvis en computer i private hjem anvendes både til arbejdsmæssige formål og private gøremål, så er både medarbejderne og arbejdsgiverne absolut bedst tjent med, at der formuleres en klar sikkerhedspolitik og fastlægges klare retningslinjer."

"Samtidig med, at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger iværksættes for at varetage både virksomhedens it-sikkerhedsmæssige interesser og samtidig beskytte medarbejdernes personfølsomme oplysninger," skriver Helge Sander.

Vi er i en høringsfase

Den rutinerede minister lader ikke til at frygte færre hjemmearbejdspladser som følge af skatten, selvom skatteministeriet skønner, at 112.500 personer vil fravælge it-goder, når skatten indføres.

"Vi har jo i dag glædeligvis en meget stor udbredelse af hjemmearbejdspladser. Det giver fleksibilitet i hverdagen og er også miljøvenligt, fordi det reducerer transportbehovet."

"Men både arbejdsgivere og medarbejdere har jo erkendt, hvor stor en fordel det er for begge parter. Derfor er jeg overbevist om, at arbejdsmarkedets parter også vil kunne løse de overgangsproblemer, som eventuelt opstår, når multimediebeskatningen gennemføres."

Videnskabsministeren understreger dog, at processen om skatten lige nu er i en høringsfasen og opfordrer alle til at afvente den.

"Jeg vil dog opfordre til, at alle lægger vægt på, at vi i øjeblikket er i en høringsfase, hvor regering og Folketing naturligvis lytter til de høringssvar og konstruktive råd, som gives. Så derfor er der god grund til at afvente den endelige udformning af reglerne, før man spår om voldsomme katastrofer," skriver ministeren.

Helge Sander peger på, at der angiveligt også er fordele ved den nye skat.

"De fleste danskere er jo samtidig tilhængere af, at vi beskatter lønindtægter ens, uanset om de gives direkte eller indirekte i form af fri mobiltelefoni og internetadgang til private formål med videre," lyder det fra Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere