Artikel top billede

Skype trækkes i retten med beskyldning om tyveri

To ukendte selskaber har lagt sag an mod Skype, der ejes af eBay. Selskaberne mener, at Skype misbruger selskabernes patenter.

De amerikanske selskaber Eidos Communications og Message Routes har lagt sag an mod Skype, der ejes af eBay.

Det viser retsdokumenter, som Computerworld er i besiddelse af. Det generelle overblik over sagen kan findes på den amerikanske føderale hjemmeside over retssager.

Udover den nuværende retssag mod Skype er Eidos Communications relativt ukendt trods navnesammenfaldet med spilfirmaet Eidos, der ejer det danske spilfirma IO Interactive.

Også Message Routes er relativt ukendt.

Janus Friis er ikke beskyldt for tyveri

Trods forlydender om, at Janus Friis beskyldes for tyveri, så viser de retsdokumenter Computerworld er i besiddelse af, at dette ikke er tilfældet.

Søgsmålet fra Eidos Communications viser, at det er tre patenter, som Eidos Communications fik indhentet i maj 2007, der ligger til baggrund for søgsmålet.

Disse patenter har intet at gøre med de patenter, der ligger til grund for licensstridigheden mellem Joltid og Skype.

Janus Friis og hans partner Niklas Zennström forlod Skype allerede i efteråret 2007, men Eidos Communications mener altså, at Skypes brug af patenterne er forsat til i dag.

Hverken Janus Friis eller Niklas Zennström er nævnt i søgsmålet, men derimod er Eidos Communications altså ikke alene med søgsmålet. Det amerikanske selskab Message Routes fører sammen med Eidos Communications sagen mod Skype, der ejes af eBay.

Eidos Communications mener, at Skype bevidst har misbrugt disse patenter. Derfor kræver selskabet, at Skype stopper deres formodede brug af disse patenter samt, at der betales erstatning til Eidos Communications for uretmæssig brug af patenterne.

Skype i vild mediestorm

De seneste dage har der været en lang række rygter og presseomtale om Skypes fremtid.

Det eneste, der er sikkert, er, at eBay har planer om at udskille Skype i et selvstændigt aktieselskab. Det er dog ikke engang sikkert, om disse planer kan blive ført ud i livet, da der i øjeblikket er tvivl om det teknologiske grundlag for Skype.

Selskabet Joltid, der delvist ejes af Janus Friis, står nemlig med patenterne til peer-to-peer-teknologien, der danner kernen i det teknologiske grundlag for Skype.

Men Joltid mener, at Skype har brudt den licensaftale, der er indgået. Da Joltid har ophævet den licensaftale, der danner det teknologiske grundlag for Skype, har Skype lagt sag an mod Joltid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere