Artikel top billede

Google og pladebranchen tilbyder gratis musik i Kina

Google har indgået et samarbejde med pladeindustrien og Kinas regering om gratis download af musik i Kina. Men musikorganisation er kritisk, fordi parterne efterlever kinesiske censur.

Søgekæmpen Google har sammen med den kinesiske regering indgået et samarbejde med en række store pladeselskaber om gratis download af musik fra nettet.

Det skriver blandt andre Wired.

Google har i Kina skarp konkurrence med den førende søgemaskine Baidu, som har omkring 60 procent af det kinesiske søgemarked. Det skyldes ifølge Lee Kai-Fu, chef for Google i Kina, at tjenesten har manglet muligheden for at kunne tilbyde download af musik, skriver Reuters Bureau.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters siger chefen for Google på Kinas fastland, at årsagen til Googles efterslæb på søgeområdet i forhold til konkurrenten skyldes manglen på mulighed for download af musik.

"Vi tilbyder gratis, legale downloads i høj kvalitet, siger Lee Kai-Fu til Reuters Bureau.

Ifølge Reuters kan brugerne vælge mellem 350.000 sange, både fra udenlandske og kinesiske artister. Men dette tal forventes i de kommende måneder at stige til mere end en million musiknumre.

Tjenesten vil ifølge Lee Kai-Fu tilbyde musik fra Sony Music, Warner Music, EMI og Universal Music. Google har ifølge den regionale chef ingen nuværende planer om at udbrede tjenesten til andre steder end Kina.

Ifølge Lachie Rutherford, præsidenten for mediefirmaet Warner Bros i Asien, der samtidig er regionalchef for den globale pladeorganisation IFPI (International Federation of Phonographic Industries), er tjenesten det første seriøse forsøg på at tjene penge på online markedet i Kina.

"Jeg kan ikke tydeligt nok understrege, hvor vigtigt dette er," siger han til Reuters Bureau.

Musikindustri censurerer tjenesten

Hos den internationale musikerorganisation Freemuse, der er arbejder mod censur af musikere, er man imidlertid skeptisk overfor aftalen mellem pladeselskaberne, Google og den kinesiske regering.

Det skyldes, at kun musik godkendt af regeringen ifølge organisationen vil blive tilbudt via tjenesten.

"Leverandørerne vil overholde den kinesiske censur og udelukke sange, som er forbudt af det kommunistiske regering," skriver organisationen i det nyeste nyhedsbrev.

I et interview med nyhedsbureauet Associated Press siger Lachie Rutherford, at "når du er i musikbranchen i Kina, ved du, at du er nødt til at følge disse regler."

Ifølge Reuters anslår IFPI, at mindst 99 procent af alle musikfiler som distribueres i Kina er piratkopier.

Ifølge Lachie Rutherford vil den nye downloadservice tiltrække brugere, som ellers ville have brugt ulovlige download tjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere