Intels administrerende direktør Paul Otellini sender en svada i retning af Bruxelles.

Intel: EU's milliard-bøde er helt forkert

Det er helt forkert, at EU har idømt Intel en bøde på otte milliarder kroner for at misbruge sin dominerende position på processor-markedet. Det siger Intel-direktør Paul Otellini.

I processor-kongen Intels over fyrre år lange regeringsperiode på processor-markedet er tirsdag den 13. maj nok en af de dage, der vil få mindst plads i selskabets egne memoirer.

I dag blev det californiske selskab med over 80.000 ansatte idømt en bøde af historiske dimensioner, da EU-appararet svingede hammeren og udskrev en bøde på omkring otte milliarder kroner.

Fra hovedsædet i Santa Clara sender administrerende direktør Paul Otellini nu en svada i retning af Bruxelles.

"Intel tager skarpt afstand fra denne beslutning. Vi mener, at beslutningen er forkert og ignorerer eksistensen af et mikroprocessor-marked præget af høj konkurrence - karakteriseret af konstant innovation, forbedret ydeevne i produkterne og lavere priser."

"Der har absolut ingen skade været for forbrugerne. Intel vil appelere," lyder det fra Paul Otellini.

Anklagerne mod Intel gik på, at chip-giganten har givet rabat til virksomheder, som så helt bort fra konkurrerende chips, hvilket ifølge Europa-Kommissionen er konkurrenceforvridende.

Ifølge IDC sidder Intel på næsten 82 procent af processor-markedet, mens hovedkonkurrenten AMD har næsten 18 procent.

Ville ikke godtage beviser
Paul Otellini forstår dog ikke EU-dommen, der
er den største, som EU nogensinde har udstedt i forbindelse med konkurrence-sager.

"Vi mener ikke, at vores praksis har brudt EU-lovgivningen. Det naturlige resultat af et konkurrencepræget markede med kun to spillere er, at når det ene selskab vinder ordrer, så gør det andet ikke," lyder den pædagogiske forklaringen fra Paul Otellini.

"Kommissionen ignorerede eller nægtede at godtage markante beviser, der modsiger påstandene i denne dom. Vi mener, at dette bevis viser, at når virksomheder yder en god indsats, belønner markedet dem, og når de ikke gør, reagerer markedet også derefter."

Paul Otellini slutter med at understrege, at selvom Intel ikke er enig i EU-bøden, så vil selskabet samarbejde med EU, efterhånden som appel-sagerne kører.

I går udtalte IDC-analytiker Anders Elbak til Computerworld, at han ikke tror, at bøden kommer til at skade Intel på længere sigt.

"Kunderne vil rent faktisk gerne have, at der står Intel Centrino på deres bærbare, og når de vil det, så er pc-producenterne nærmest nødt til at sikre det. Det nytter ikke at sætte en AMD-processor ind i maskinen, for så kan man ikke få det stempel," lød forklaringen fra Anders Elbak blandet andet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.