Intels administrerende direktør Paul Otellini sender en svada i retning af Bruxelles.

Intel: EU's milliard-bøde er helt forkert

Det er helt forkert, at EU har idømt Intel en bøde på otte milliarder kroner for at misbruge sin dominerende position på processor-markedet. Det siger Intel-direktør Paul Otellini.

I processor-kongen Intels over fyrre år lange regeringsperiode på processor-markedet er tirsdag den 13. maj nok en af de dage, der vil få mindst plads i selskabets egne memoirer.

I dag blev det californiske selskab med over 80.000 ansatte idømt en bøde af historiske dimensioner, da EU-appararet svingede hammeren og udskrev en bøde på omkring otte milliarder kroner.

Fra hovedsædet i Santa Clara sender administrerende direktør Paul Otellini nu en svada i retning af Bruxelles.

"Intel tager skarpt afstand fra denne beslutning. Vi mener, at beslutningen er forkert og ignorerer eksistensen af et mikroprocessor-marked præget af høj konkurrence - karakteriseret af konstant innovation, forbedret ydeevne i produkterne og lavere priser."

"Der har absolut ingen skade været for forbrugerne. Intel vil appelere," lyder det fra Paul Otellini.

Anklagerne mod Intel gik på, at chip-giganten har givet rabat til virksomheder, som så helt bort fra konkurrerende chips, hvilket ifølge Europa-Kommissionen er konkurrenceforvridende.

Ifølge IDC sidder Intel på næsten 82 procent af processor-markedet, mens hovedkonkurrenten AMD har næsten 18 procent.

Ville ikke godtage beviser
Paul Otellini forstår dog ikke EU-dommen, der
er den største, som EU nogensinde har udstedt i forbindelse med konkurrence-sager.

"Vi mener ikke, at vores praksis har brudt EU-lovgivningen. Det naturlige resultat af et konkurrencepræget markede med kun to spillere er, at når det ene selskab vinder ordrer, så gør det andet ikke," lyder den pædagogiske forklaringen fra Paul Otellini.

"Kommissionen ignorerede eller nægtede at godtage markante beviser, der modsiger påstandene i denne dom. Vi mener, at dette bevis viser, at når virksomheder yder en god indsats, belønner markedet dem, og når de ikke gør, reagerer markedet også derefter."

Paul Otellini slutter med at understrege, at selvom Intel ikke er enig i EU-bøden, så vil selskabet samarbejde med EU, efterhånden som appel-sagerne kører.

I går udtalte IDC-analytiker Anders Elbak til Computerworld, at han ikke tror, at bøden kommer til at skade Intel på længere sigt.

"Kunderne vil rent faktisk gerne have, at der står Intel Centrino på deres bærbare, og når de vil det, så er pc-producenterne nærmest nødt til at sikre det. Det nytter ikke at sætte en AMD-processor ind i maskinen, for så kan man ikke få det stempel," lød forklaringen fra Anders Elbak blandet andet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
IBM nægter at overtage overenskomstforpligtelser for outsourcede KMD-medarbejdere
Interview: IBM afviser at overtage overenskomstforpligtelserne for selskabets nye ansatte fra KMD og Tech Mahindra. Tirsdag mødes IBM med it-fagforbundene for at diskutere fremtiden for de outsourcede medarbejdere. "Vi efterlader ikke nogen på perronen," er meldingen fra HK Privat.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Sådan flytter du din Dynamics løsning i skyen
I dette Whitepaper fokuseres der på hvordan din virksomheds eksisterende Dynamics CRM on-premise løsning kan flyttes i skyen til en Microsoft Dynamics 365 online platform, og hvilke fordele og ulemper der er ved det i forhold til On-premise. Der er i dag bred enighed om, at en online løsning er langt mere omkostningseffektiv og lettere at drifte samtidig med, at den giver betydelig flere fordele i forhold til funktionalitet. Hent dit Whitepaper i dag, og bliv klogere på de næste skridt i processen.