Hvem bliver årets bedste it-leder?

Årets CIO 2009: I dag kårer Computerworld og IDC igen den bedste it-leder i Danmark. Globalisering, konsolidering og outsourcing er i fokus hos de bedste danske it-direktører.

De fem skarpeste it-direktører i kongeriget står over for hinanden i konkurrencen om at blive kåret som årets CIO.

I dag og hele næste uge vil vi præsentere de fem kandidater. De er udvalgt i et felt af 22 kompetente konkurrenter.

Fra hver sin it-direktørstol forsøger de nominerede at navigere deres virksomheder sikkert og hurtigt gennem den teknologiske hvirvelstrøm, som alle større virksomheder i dag må forholde sig til for at følge med konkurrencen.

De fem direktører kæmper til daglig med storstilede konsolideringer, kompleks systemudvikling og styring af de største leverandører.

Men frem for alt handler det om at levere den optimale it-service til brugerne, hvad enten det er i Nykøbing eller Nanking i Kina. En opgave, der for flere af direktørernes vedkommende skal løses samtidig med, at der er pres på budgettet, organisationen ændres og der skal standardiseres.

Årets CIO bliver kåret af analysehuset IDC i samarbejde med Computerworld, Dansk IT og SAS Institute. Kåringen finder sted på konferencen Årets CIO 2009 mandag 25. maj.

Juryen vurderer blandt andet deltagerne på
• Forståelse af forretningen.
• Evnen til at skabe forståelse for strategisk anvendelse af it.
• Evnen til at skabe værdi og innovation for forretningen.
• Ledelse af it-projekter.
• It-governance.
• Personaleledelse.

Juryen består i år af:
Morten Helveg Petersen, folketingsmedlem og it-ordfører for Radikale Venstre.
Peter Schleidt, CIO, Danske Bank.
Niels Molzen, koncern it-chef, Danisco, Årets CIO 2008.
Allan Søgaard Larsen, CEO og koncernchef, Falck.
Jan Horsager, chefredaktør, Computerworld
Per Andersen, administrerende direktør, IDC Nordic & Benelux.

Tre stærke forgængere
De tre seneste års vindere har vist, at feltet af danske it-direktører er stærkt.

Sidste år var det Niels Molzen, CIO i Danisco, som vandt titlen som årets CIO, blandt andet fordi han har stået i spidsen for en globalisering af Daniscos it-strategi, som understøttede forretningen.

Året før var det Kenneth Egelund Schmidt, der på det tidspunkt stod i spidsen for Danfoss' it-organisation. Kåringen kom blandt andet efter en total omorganisering af it-funktionen.

Siden er Kenneth Egelund Schmidt blevet hentet til en anden af dansk erhvervslivs sværvægtere. Han er blevet CIO i Carlsberg Group.

Den første, der fik titlen som Årets CIO i 2006, er Lars Mathiesen CIO i Nykredit. Omtrent samtidig med kåringen blev Lars Mathiesen valgt som formand for de it-professionelles organisation Dansk It. En post han blandt andet har brugt til at opfordre til øget brug af social software og web 2.0 - også i erhvervslivet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.