Hvem bliver årets bedste it-leder?

Årets CIO 2009: I dag kårer Computerworld og IDC igen den bedste it-leder i Danmark. Globalisering, konsolidering og outsourcing er i fokus hos de bedste danske it-direktører.

De fem skarpeste it-direktører i kongeriget står over for hinanden i konkurrencen om at blive kåret som årets CIO.

I dag og hele næste uge vil vi præsentere de fem kandidater. De er udvalgt i et felt af 22 kompetente konkurrenter.

Fra hver sin it-direktørstol forsøger de nominerede at navigere deres virksomheder sikkert og hurtigt gennem den teknologiske hvirvelstrøm, som alle større virksomheder i dag må forholde sig til for at følge med konkurrencen.

De fem direktører kæmper til daglig med storstilede konsolideringer, kompleks systemudvikling og styring af de største leverandører.

Men frem for alt handler det om at levere den optimale it-service til brugerne, hvad enten det er i Nykøbing eller Nanking i Kina. En opgave, der for flere af direktørernes vedkommende skal løses samtidig med, at der er pres på budgettet, organisationen ændres og der skal standardiseres.

Årets CIO bliver kåret af analysehuset IDC i samarbejde med Computerworld, Dansk IT og SAS Institute. Kåringen finder sted på konferencen Årets CIO 2009 mandag 25. maj.

Juryen vurderer blandt andet deltagerne på
• Forståelse af forretningen.
• Evnen til at skabe forståelse for strategisk anvendelse af it.
• Evnen til at skabe værdi og innovation for forretningen.
• Ledelse af it-projekter.
• It-governance.
• Personaleledelse.

Juryen består i år af:
Morten Helveg Petersen, folketingsmedlem og it-ordfører for Radikale Venstre.
Peter Schleidt, CIO, Danske Bank.
Niels Molzen, koncern it-chef, Danisco, Årets CIO 2008.
Allan Søgaard Larsen, CEO og koncernchef, Falck.
Jan Horsager, chefredaktør, Computerworld
Per Andersen, administrerende direktør, IDC Nordic & Benelux.

Tre stærke forgængere
De tre seneste års vindere har vist, at feltet af danske it-direktører er stærkt.

Sidste år var det Niels Molzen, CIO i Danisco, som vandt titlen som årets CIO, blandt andet fordi han har stået i spidsen for en globalisering af Daniscos it-strategi, som understøttede forretningen.

Året før var det Kenneth Egelund Schmidt, der på det tidspunkt stod i spidsen for Danfoss' it-organisation. Kåringen kom blandt andet efter en total omorganisering af it-funktionen.

Siden er Kenneth Egelund Schmidt blevet hentet til en anden af dansk erhvervslivs sværvægtere. Han er blevet CIO i Carlsberg Group.

Den første, der fik titlen som Årets CIO i 2006, er Lars Mathiesen CIO i Nykredit. Omtrent samtidig med kåringen blev Lars Mathiesen valgt som formand for de it-professionelles organisation Dansk It. En post han blandt andet har brugt til at opfordre til øget brug af social software og web 2.0 - også i erhvervslivet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.