Og de fem nominerede til prisen som Danmarks bedste it-leder så da også ret rolige ud, da de i går mødtes på scenen til kåringen af Årets CIO 2009 og fik spørgsmålet: Hvad betyder krisen for dig?
De fem kandidater, hvoraf fire er mere eller mindre direkte påvirket af den nuværende krise, er klar til at møde krisen - både i form af nedskæringer, men især i form af benhård prioritering af projekter.
En disciplin som CIO i Vestas, Torben Bonde, forventer bliver permanent, for finanskrisen får også konsekvenser i fremtiden.
"Vi har valgt pro-aktivt at skære i omkostninger, og vi har for første gang bedt forretningen om at prioritere deres projekter. Det vil vi blive ved med, fordi jeg forventer, at der bliver nogle andre paradigmer, når vi kommer igennem krisen," siger Torben Bonde.
Vinderen af Årets CIO 2009, Michael Steen Hansen, it-direktør i Region Sjælland, er ikke direkte ramt af finanskrisen. Men han kæmper med andre problemer.
"Vi har et umætteligt marked, og vores udfordring er at nå nye mål, selvom rammerne er de samme," siger Michael Steen Hansen. Han peger desuden på, at it-understøttelsen især på sygehusene også skal udvikles i en tid, hvor der er stor mangel på de sundhedsfaglige specialister.
Specialister i centrum
Netop rekruttering og især fastholdelse af dygtige medarbejdere er en af de ting, som Lars Fruergaard Jørgensen, CIO i Novo Nordisk, har fokus på.
Han forklarer, at der traditionelt i Novo Gruppen har været et stort fokus på medarbejderne, men knaphed på de rette it-kompetencer har forstærket fokus på de it-ansatte.
"Vi har haft en erkendelse af, at der er behov for flere veldefinerede karriereveje for specialister. Og der har vi ramt sømmet på hovedet, for de følte ikke, at der blev sat pris på dem i samme omfang som andre grupper, selv om de er helt centrale for os," siger Lars Fruergaard Jørgensen.
Artiklen fortsætter på næste side...