De fem nominerede, Torben Bonde (Vestas), Michael Vasa Skånstrøm (Lundbeck), Lars Fruergaard Jørgensen (Novo Nordisk), Michael Steen Hansen (Region Sjælland) og Anders Brøns Petersen (Novozymes) fik spørgsmålet: Hvad betyder krisen for dig? Foto: Mikael Rieck

Top-it-chefer tager krisen i stiv arm

De fem it-chefer, der i går dystede om at blive Årets CIO, tager den nuværende krise helt cool. Den skal bruges til at strømline arbejdet - og skærpe prioriteringen.

Det handler om at agere køligt og velovervejet, når en global økonomisk krise rammer.

Og de fem nominerede til prisen som Danmarks bedste it-leder så da også ret rolige ud, da de i går mødtes på scenen til kåringen af Årets CIO 2009 og fik spørgsmålet: Hvad betyder krisen for dig?

De fem kandidater, hvoraf fire er mere eller mindre direkte påvirket af den nuværende krise, er klar til at møde krisen - både i form af nedskæringer, men især i form af benhård prioritering af projekter.

En disciplin som CIO i Vestas, Torben Bonde, forventer bliver permanent, for finanskrisen får også konsekvenser i fremtiden.

"Vi har valgt pro-aktivt at skære i omkostninger, og vi har for første gang bedt forretningen om at prioritere deres projekter. Det vil vi blive ved med, fordi jeg forventer, at der bliver nogle andre paradigmer, når vi kommer igennem krisen," siger Torben Bonde.

Vinderen af Årets CIO 2009, Michael Steen Hansen, it-direktør i Region Sjælland, er ikke direkte ramt af finanskrisen. Men han kæmper med andre problemer.

"Vi har et umætteligt marked, og vores udfordring er at nå nye mål, selvom rammerne er de samme," siger Michael Steen Hansen. Han peger desuden på, at it-understøttelsen især på sygehusene også skal udvikles i en tid, hvor der er stor mangel på de sundhedsfaglige specialister.

Specialister i centrum
Netop rekruttering og især fastholdelse af dygtige medarbejdere er en af de ting, som Lars Fruergaard Jørgensen, CIO i Novo Nordisk, har fokus på.

Han forklarer, at der traditionelt i Novo Gruppen har været et stort fokus på medarbejderne, men knaphed på de rette it-kompetencer har forstærket fokus på de it-ansatte.

"Vi har haft en erkendelse af, at der er behov for flere veldefinerede karriereveje for specialister. Og der har vi ramt sømmet på hovedet, for de følte ikke, at der blev sat pris på dem i samme omfang som andre grupper, selv om de er helt centrale for os," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.