Artikel top billede

Hvem bliver årets bedste it-leder?

Årets CIO 2009: I dag kårer Computerworld og IDC igen den bedste it-leder i Danmark. Globalisering, konsolidering og outsourcing er i fokus hos de bedste danske it-direktører.

De fem skarpeste it-direktører i kongeriget står over for hinanden i konkurrencen om at blive kåret som årets CIO.

I dag og hele næste uge vil vi præsentere de fem kandidater. De er udvalgt i et felt af 22 kompetente konkurrenter.

Fra hver sin it-direktørstol forsøger de nominerede at navigere deres virksomheder sikkert og hurtigt gennem den teknologiske hvirvelstrøm, som alle større virksomheder i dag må forholde sig til for at følge med konkurrencen.

De fem direktører kæmper til daglig med storstilede konsolideringer, kompleks systemudvikling og styring af de største leverandører.

Men frem for alt handler det om at levere den optimale it-service til brugerne, hvad enten det er i Nykøbing eller Nanking i Kina. En opgave, der for flere af direktørernes vedkommende skal løses samtidig med, at der er pres på budgettet, organisationen ændres og der skal standardiseres.

Årets CIO bliver kåret af analysehuset IDC i samarbejde med Computerworld, Dansk IT og SAS Institute. Kåringen finder sted på konferencen Årets CIO 2009 mandag 25. maj.

Juryen vurderer blandt andet deltagerne på
• Forståelse af forretningen.
• Evnen til at skabe forståelse for strategisk anvendelse af it.
• Evnen til at skabe værdi og innovation for forretningen.
• Ledelse af it-projekter.
• It-governance.
• Personaleledelse.

Juryen består i år af:
Morten Helveg Petersen, folketingsmedlem og it-ordfører for Radikale Venstre.
Peter Schleidt, CIO, Danske Bank.
Niels Molzen, koncern it-chef, Danisco, Årets CIO 2008.
Allan Søgaard Larsen, CEO og koncernchef, Falck.
Jan Horsager, chefredaktør, Computerworld
Per Andersen, administrerende direktør, IDC Nordic & Benelux.

Tre stærke forgængere

De tre seneste års vindere har vist, at feltet af danske it-direktører er stærkt.

Sidste år var det Niels Molzen, CIO i Danisco, som vandt titlen som årets CIO, blandt andet fordi han har stået i spidsen for en globalisering af Daniscos it-strategi, som understøttede forretningen.

Året før var det Kenneth Egelund Schmidt, der på det tidspunkt stod i spidsen for Danfoss' it-organisation. Kåringen kom blandt andet efter en total omorganisering af it-funktionen.

Siden er Kenneth Egelund Schmidt blevet hentet til en anden af dansk erhvervslivs sværvægtere. Han er blevet CIO i Carlsberg Group.

Den første, der fik titlen som Årets CIO i 2006, er Lars Mathiesen CIO i Nykredit. Omtrent samtidig med kåringen blev Lars Mathiesen valgt som formand for de it-professionelles organisation Dansk It. En post han blandt andet har brugt til at opfordre til øget brug af social software og web 2.0 - også i erhvervslivet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere