Artikel top billede

Foto: F. Schussler/PhotoLink.

Hovedstadens stjålne cykler begynder at bippe

Et RFID-pilotprojekt i hovedstadsområdet skal hjælpe borgerne til at blive genforenet med deres stjålne cykler.

Overvågning af borgere og byområder har i de seneste år fået drøje hug af menneskerettigheds-organisationer for at være frihedsberøvende.

Men at overvågning kan komme borgerne direkte til gode, vil hovedstadskommunerne København og Frederiksberg med tilsammen godt 600.000 indbyggere bevise med et pilotprojekt, der skal gøre det nemmere for borgerne at blive genforenet med deres stjålne cykler.

Københavns og Frederiksberg Kommune vil uddele op mod 5.500 RFID-chips til kommunernes borgere - hovedsageligt studerende - til at sætte på cyklen. Chippen er fastgjort på bagsiden af en refleksbrik, der kan monteres på cyklen.

Borgerne skal derefter registrere sig på en hjemmeside samt melde deres cykler stjålne via samme hjemmeside, hvis langfingrede pedaltrampere har været på spil. Når hovedstadens parkeringsvagter så alligevel går på deres ruter i hovedstaden med en GPS-terminal, vil terminalen begynde at bippe, når parkeringsvagten går i en afstand på op mod 10 meter af en stjålen cykel.

Samtidig vil borgeren med den manglende cykel modtage en sms om, at cyklen er blevet fundet.

Kommer til sommer

Formålet med projektet er at sikre Danmarks hovedstad som et af de mest cykelvenlige områder i verden.

"Det skal være attraktivt at være cyklist på Frederiksberg, også når det handler om borgernes tillid til at kunne stille cyklen fra sig i kommunen," fortæller Frederiksberg Kommunes sekretariatschef Thomas Wohlert til Computerworld.

Pilotprojektet vil blive trampet i gang 4. juni i både København og på Frederiksberg.

I København vil kommunen mellem klokken 15 og 17 uddele mellem 3.000 og 5.000 reflekser med chips til studerende på enten Rådhuspladsen eller Gammeltorv/Nytorv, hvor også overborgmester Ritt Bjerregaard vil være til stede.

På Frederiksberg vil kommunen udlevere omkring 500 chips på Solbjerg Plads, hvor blandt andet Frederiksberg Gymnasium, Frederiksberg Seminarium og Copenhagen Business School ligger.

Frederiksberg Kommune regner med, at deltagelse i projektet vil koste omkring 125.000 kroner. Beløbet dækker indkøb af to terminaler samt indkøb og montering af de 500 reflekser med chips.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?