Artikel top billede

Foto: F. Schussler/PhotoLink.

Hovedstadens stjålne cykler begynder at bippe

Et RFID-pilotprojekt i hovedstadsområdet skal hjælpe borgerne til at blive genforenet med deres stjålne cykler.

Overvågning af borgere og byområder har i de seneste år fået drøje hug af menneskerettigheds-organisationer for at være frihedsberøvende.

Men at overvågning kan komme borgerne direkte til gode, vil hovedstadskommunerne København og Frederiksberg med tilsammen godt 600.000 indbyggere bevise med et pilotprojekt, der skal gøre det nemmere for borgerne at blive genforenet med deres stjålne cykler.

Københavns og Frederiksberg Kommune vil uddele op mod 5.500 RFID-chips til kommunernes borgere - hovedsageligt studerende - til at sætte på cyklen. Chippen er fastgjort på bagsiden af en refleksbrik, der kan monteres på cyklen.

Borgerne skal derefter registrere sig på en hjemmeside samt melde deres cykler stjålne via samme hjemmeside, hvis langfingrede pedaltrampere har været på spil. Når hovedstadens parkeringsvagter så alligevel går på deres ruter i hovedstaden med en GPS-terminal, vil terminalen begynde at bippe, når parkeringsvagten går i en afstand på op mod 10 meter af en stjålen cykel.

Samtidig vil borgeren med den manglende cykel modtage en sms om, at cyklen er blevet fundet.

Kommer til sommer

Formålet med projektet er at sikre Danmarks hovedstad som et af de mest cykelvenlige områder i verden.

"Det skal være attraktivt at være cyklist på Frederiksberg, også når det handler om borgernes tillid til at kunne stille cyklen fra sig i kommunen," fortæller Frederiksberg Kommunes sekretariatschef Thomas Wohlert til Computerworld.

Pilotprojektet vil blive trampet i gang 4. juni i både København og på Frederiksberg.

I København vil kommunen mellem klokken 15 og 17 uddele mellem 3.000 og 5.000 reflekser med chips til studerende på enten Rådhuspladsen eller Gammeltorv/Nytorv, hvor også overborgmester Ritt Bjerregaard vil være til stede.

På Frederiksberg vil kommunen udlevere omkring 500 chips på Solbjerg Plads, hvor blandt andet Frederiksberg Gymnasium, Frederiksberg Seminarium og Copenhagen Business School ligger.

Frederiksberg Kommune regner med, at deltagelse i projektet vil koste omkring 125.000 kroner. Beløbet dækker indkøb af to terminaler samt indkøb og montering af de 500 reflekser med chips.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere