Artikel top billede

IBM tvunget til flere million-betalinger til pensioner

IBM's kriseramte pensionsfond fortsætter med at suge millioner af kroner ud af selskabet. I de seneste tre måneder har underskudsramte IBM måttet overføre 306 millioner kroner til fonden.

IBM's pensionsfond, der udbetaler pension til godt 1.300 tidligere IBM-medarbejdere, fortsætter med at suge store summer ud af IBM Danmark, der for nylig indkasserede sit fjerde dundrende millionunderskud på lige så mange år.

Det trecifrede millionunderskud for 2008 skyldes ikke mindst pensionsfonden, hvortil selskabet måtte overføre 809 millioner kroner for at leve op til Finanstilsynets regler, efter fondens investeringer er blevet ramt af finanskrisen.

Nu står det imidlertid klart, at IBM i dette regnskabsårs første kvartal har været tvunget til at overføre yderligere 306 millioner kroner til fonden.

Det betyder, at IBM siden 2007 har skudt en million kroner pr. medlem ind i fonden - eller i alt 1,4 milliarder kroner.

Negativt afkast

Pensionsfonden fik et negativt afkast på dens investeringer på 602 millioner kroner i 2008.

Finanstilsynet har i et stykke tid haft et kritisk øje rettet mod IBM Pensionsfond, og det har nu udløst en regulær påtale fra tilsynet, der kræver, at IBM formulerer en genopretningsplan for fonden.

"Som en konsekvens af en længere periode i rødt trafiklys, har Pensionsfonden modtaget et påbud fra Finanstilsynet i november 2008 om at udarbejde en genoprettelsesplan for at komme fra rødt til gult lys. Den til Finanstilsynet fremsendte genoprettelsesplan indeholder en plan for at komme i gult trafiklys ved udgangen af 2010," hedder det i regnskabets beretning.

Derfor ændrer IBM sin investerings-politik for fonden, hvor vægten nu primært lægges på de mere sikre obligationer og i mindre grad på aktier.

Målet er altså en fuld genopretning i 2010. Indtil da vil IBM fortsætte med at skyde de nødvendige midler ind i pensionsfonden.

IBM Danmark har i de seneste fire år - 2005, 2006, 2007 og 2008 - tabt i alt 613 millioner kroner.

Det har rejst spørgsmålet om, hvorvidt IBM har en plan ud af det finansielle dødvande, så selskabet igen kan begynde at sigte mod overskud.

Administrerende direktør i IBM Danmark, Lars Mikkelgaard-Jensen, forklarer de mange underskud med, at IBM har investeret massivt i Danmark som del af en global strategi, der "går videre end den danske forretning."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere