Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Rikke Akselbo Holm, fuldmægtig i It- og Telestyrelsen, arbejder på det nye "Bedst på Nettet"-koncept. I løbet af næste uge vil hun tage på rundtur i landet for at holde workshops omkring det nye koncept. Fotokilde: IT- og Telestyrelsen

Bedst på Nettet 8.0 - nu i nye klæder

IT- og Telestyrelsen sadler om, når det gælder "Bedst på Nettet-"konkurrencen.

Lille spejl på væggen der, hvem er bedst på nettet her?

I de sidste otte år har IT- og Telestyrelsen bestemt det egenrådigt, men i fremtiden skal det i langt højere grad være op til de offentlige institutioner selv at finde ud af, hvordan de skal vurderes.

IT- og Telestyrelsen lancerer derfor et nyt koncept for konkurrencen "Bedst på Nettet", hvor der fremover skal vurderes på tre parametre:

- En selvevaluering, hvor de offentlige institutioner selv skal vurdere deres udnyttelse af de digitale services, de giver deres brugere.

- En brugervurdering, hvor den offentlige institution får tilknyttet en online brugerundersøgelse, som IT- og Telestyrelsen stiller gratis tilrådighed.

- Et vurderingsgrundlag som IT- og Telestyrelsen har gjort de tidligere år.

Fornyelse en nødvendighed

Rikke Akselbo Holm, fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen, mener, at det nye koncept fra IT- og Telestyrelsen er nødvendigt for at forny og forbedre Bedst på Nettet, så det fortsat er drivkraft i udviklingen af den digitale forvaltning og borgerbetjening.

"Hvor vi før har fokuseret rigtig meget på selve netstedet, så vil vi nu lægge mere vægt på helheden af de digitale services, som den enkelte offentlige institution tilbyder borgerne," siger Rikke Akselbo Holm.

"Derfor ser vi gerne, at de offentlige institutioner evaluerer sig selv og kigger indad og vurderer, om de nu laver deres digitale services på en rigtig måde i forhold til deres egne borgere," siger hun.

Fra værst til bedst på nettet

Der har tidligere været kritik af Bedst på Nettet-konkurrencen fra de offentlige institutioner, der har været vurderet.

Men nu håber nogle af dem, der tidligere fik en dårlig bedømmelse, at de kan vinde konkurrencen.

"Vi har haft meget mere fokus på, hvad vores kunder efterspørger, og hvad det så er, vi i sidste ende skal levere," siger Michael Lehmann, webmanager i ATP.

"Vi har mange forskellige kunder og mange forskellige ordninger, som vi skal håndtere på vores digitale platform. Derfor har vi også opbygget en række forskellige løsninger, der målretter sig kunden. Generelt er vi blevet noget mere professionelle i vores digitale borgerservice siden 2007."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere