Artikel top billede

Valg: Har EU nogen betydning i it-udviklingen?

Kedeligt og fjernt? Nej, EU er centralt for it-diskussionerne i Danmark, lyder det fra en professor og en brancheboss, som mener, at EU kan bruges til it-politik.

For mange danskere - også i it-branchen - er EU en by i Belgien. Men der er faktisk grund til at gøre sig et par it-tanker op til Europa-Parlamentsvalget.

I hvert fald hvis du spørger professor ved institut for statskundskab ved Københavns Universitet, Jens Hoff, og branhedirektør i ITEK i Dansk Industri, Tom Togsverd.

De er nemlig enige om, at EU har en særdeles central betydning for udviklingen på it-området i Danmark.

Jan Hoff undrer sig for eksempel over, at den ophedede debat om at klippe netkabler i forbindelse med piratkopiering, ikke bliver diskuteret i den igangværende valgkamp.

"Hele debatten om tre slag og du er ude-politikken, som Frankrig gerne vil åbne for, er en væsentlig diskussion, der burde bringes op i forbindelse med valget," siger han og tilføjer, at det kunne give en god debat.

"Det undrer mig, at man ikke bringer it-politikken op. Det er noget som kunne skabe noget debat," siger han.

It på agendaen

Tom Togsverd fra ITEK oplever, at it-spørgsmål står meget højere på dagsordenen i EU-regi. Og derfor mener han også, at det er centralt at følge udviklingen i Europa.

"På nogle punkter er EU mere åbent for it's betydning, end vi normalt oplever i Danmark," siger Tom Togsverd.

Han peger også på telekom-pakkens forlis som et eksempel på Europa-Parlamentets betydning i dansk it-politik.

Tom Togsverd er dog især optaget af, at EU har et fokus på Lissabon-agendaen.

"Det handler om, at vi skal forske og udvikle os til at være vindere i verden. Vi skal op i gear," lyder det fra Tom Togsverd, som mener, at EU har en meget vigtig rolle at spille for at sætte skub på den udvikling.

"Der ser jeg jo it- og telekommunikation som en vigtig del af den agenda, både som forskningsemne og innovationsdriver," siger Tom Togsverd, som mener, at en markant indsats fra EU og medlemslandene vil det kunne styrke konkurrencekraften i Europa.

EU skal passe på os

Lige som statskundskabs-professoren peger Tom Togsverd også på rettigheder som et oplagt emne for EU. Men i en lidt anden optik.

"Områder som sikkerhed, privacy og databeskyttelse er vigtige emner," siger han og tilføjer, at EU er godt med, når det gælder regler, der beskytter borgerne.

"Det største problem er, at det er vigtigt at få andre med. For eksempel er der mange, som har et godt øje til, hvad Google går og laver med de mange data, de har på os," siger Tom Togsverd.

På privacyområdet mener han, at EU kan tegne en linje overfor resten af verden og presse på for at sikre databeskyttelse i hele verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere