Artikel top billede

Venstre: EU er guds gave til danske mobilejere

Europaparlamentsvalg 2009: Danskernes mobilregning for udlandsopkald er blevet lavere takket være EU. Står det til Venstres kandidat, Jens Rohde, skal den være endnu lavere.

Interessen for det kommende EU-valg blandt danskerne kan ligge på et meget lille sted.

Men Venstres kandidat til Europa-Parlamentet, Jens Rohde, peger på et meget konkret område, hvor EU har en kontant betydning for danskerne.

"Tele-området er - set med almindelige forbrugeres øjne - en af EU's store sejre," siger han.

Han forklarer, at det er et område, hvor man som almindelige forbruger kan mærke, at EU har gjort en forskel.

"Når du tidligere rejste til udlandet, kunne din mobilregning meget hurtigt løbe op, selv om du kun havde ringet hjem og snakket få minutter eller kun havde modtaget få opkald hjemmefra. Det har EU nu ændret," siger han.

Kandidaten fra Venstre forklarer, at fra sensommeren 2007 blev det billigere at tale i mobiltelefon, hvis man befinder sig i et andet EU-land.

"EU har fastsat et prisloft, der betyder, at det er slut med de uhyrlige telefonregninger. Men ikke nok med det, det skal også være billigere at sende en SMS mellem EU-landene," siger Jens Rohde.

Han oplyser, at priserne allerede er faldet med over 40 procent som følge af EU-reguleringen.

"Jeg forventer, at priserne vil falde yderligere i 2010 og 2011. Eksempelvis er prisen for at modtage opkald faldet fra 3,30 kroner i 2007 til 1,92 kroner i dag og priserne for opkald til Danmark fra EU er faldet fra 7,00 kroner i 2007 til 4,08 kroner i dag," siger han.

Forskning i højsædet

Et andet område, Jens Rohde vil arbejde med, er øgede midler til forskning.

"Det er meget positivt, at der indenfor EU's rammeprogrammer investeres stadigt mere i forskning, herunder også i IKT," siger han.

Men danske forskere er for ringe til at søge, mener Jens Rohde.

"Generelt har vi den udfordring, at danske forskere og danske forskningsmiljøer er dårligere til at tiltrække medfinansiering fra EU - det skal vi blive bedre til," siger han.

Han forklarer, at det dog ikke er så meget et EU-spørgsmål, men snarere en opgave, som den danske regering skal løfte.

"Derfor er det min opfordring, at indsatsen for at tiltrække flere midler fra EU's programmer skal indgå, når forligspartierne til efteråret skal drøfte udmøntning af globaliseringspuljen," siger han.

Men på EU-plan skal opgaven fortsat løftes, forklarer han.

"Samtidig skal vi være endnu mere ambitiøse, når det kommende EU-budget for perioden efter 2013 skal forhandles," siger Jens Rohde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere