Artikel top billede

Acer vil bruge Moblin Linux i sine produkter

Verdens tredje-største pc-leverandør har planer om at bruge Intels Moblin Linux-styresystem i sine produkter.

Computerworld News Service: "Acer er i fuld gang med at integrere Moblin i en række produkter," sagde R.C. Chang, som er teknologi-direktør hos Acer, ved en pressekonference i Taipei i sidste uge.

Både Aspire One nettops, almindelige bærbare og stationære computere vil snart komme til at køre med Moblin Linux, fortalte han.

På pressekonferencen kunne man se et eksempel på en Aspire One netbook, der kørte med Moblin. En opdateret version af styresystemet, Moblin 2.0, blev frigivet i sidste måned og har vist sig meget populær på Computex-showet i Taipei 2009.

En række netbooks, der hver kørte forskellige versioner af Moblin, blev fremvist på pressekonferencen: Suse Moblin, Xandros Moblin, Linpus Moblin, Red Flag Moblin og Ubuntu Moblin, der kørte på netbooks fra Hewlett-Packard, Asustek Computer, Micro-Star International og Hasee Computer.

Derudover så man også enkelte håndholdte computere, som Intell beskriver som 'mobile internet-enheder', der kørte med Moblin 2.0. BenQ fremviste sin nye S6 MID med Moblin, mens Compal Electronics udstillede en MID med et QWERTY-tastatur, der kan skubbes frem.

Ellis Wang, der er marketingschef for software-produkter hos Asustek Computer, fremviste et Eee-tastatur, som er et tastatur med indbygget LCD-skærm og computer, med Moblin-styresystem.

Starter på fem sekunder

Moblin 2.0 har været omgivet af en del kontrovers siden dets frigivelse. Dets brugervenlighed og lækre udseende har fået flere rapportører til at kalde Intel et 'styresystems-firma' og Moblin en konkurrent til Windows på netbooks.

Moblin 2.0 er desuden blevet forbedret en del i forhold til den tidligere version og inkluderer blandt andet en forbedret brugerflade, hurtigere opstart og lettilgængelig adgang til IM og sociale netværk, som for eksempel Facebook.

Doug Fisher, som er vice president hos Intel, fortalte, at hans hold satser på, at Moblin skal blive i stand til at starte op på fem sekunder, eftersom mobilbrugerne er vant til, det går hurtigt.

Derudover arbejder virksomheden stadig på at optimere Moblin, så dets Atom-chip kan blive så energieffektive som mulige, fortalte han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere