Artikel top billede

12 hjælpeforeninger stopper AidOnline-samarbejdet

Samarbejdet mellem AidOnline og selskabets 12 hjælpeorganisationer er stoppet. AidOnline fortsætte tjenesten, hvor brugerne selv kan bestemme, hvem der skal doneres penge til.

Efter et møde mellem online-tjenesten AidOnline og de 12 oprindelige partnere fra danske og internationale hjælpeorganisationer har AidOnline meddelt, at selskabet stopper samarbejdet med hjælpeorganisationerne.

Konceptet bag AidOnline er at sælge bannerannoncer, som det via en adblocker kan fremvise på alle sites - efter først at have blokeret hjemmesidens oprindelige annoncer. Forretningsmodellen ligger derefter i, at hjælpeorganisationerne får 80 procent af omsætningen, mens AidOnline napper 20 procent til at drive virksomheden.

Årsagen til afbrydelsen af partnerskabet ligger i, at hjælpeorganisationerne er blevet presset for hårdt af deres samarbejdspartnere.

Blandt andet har Dansk Røde Kors over for Computerworld forklaret, at organisationen har været i dialog med mediepartneren Politiken, der i høj grad lever af at sælge bannerannoncer.

Berlingske blokerer for alle

For Politiken - og andre mediehuses og kommercielle hjemmesiders vedkommende - vil AidOnline-konceptet betyde, at mediehusenes og hjemmesidernes egne annoncer ikke vil blive set, fordi AidOnline har lagt sine annoncer "ovenpå".

For mediehuse og hjemmeside-indehavere betyder det fald i annoncefremvisninger, som er lig et fald i reklameindtægter til i forvejen trængte bladhuse på et trængt annoncemarked.

Adblocker-teknologien har direkte betydet, at blandt andre det Berlingske hus har blokeret for alle adblockere - og altså ikke kun AidOnlines adblocker.

Berlingske henviser til, at bladhuset kun kan give læserne kvalitetsindhold, hvis bladhuset kan kradse annoncekroner ind.

"Hvis annoncerne bliver fjernet, forsvinder vores indtægtsgrundlag, og så vil vi ikke kunne blive ved med at tilbyde dig gratis nyheder på www.berlingske.dk," lyder det blandt andet i beskeden fra det Berlingske hus.

AidOnline fortsætter.
Selv om de 12 oprindelige samarbejdspartnere har trådt ud af partnerskabet, meddeler AidOnline, at selskabet fortsætter sin tjeneste.

Virksomheden skriver i sin pressemeddelelse, at det vil ske på samme forretningsvilkår som tidligere med, at 80 procent af omsætningen går til velgørenhed.

Forskellen fra tidligere er dog, at brugerne fra i morgen på aidonline.com selv kan oprette gode formål, som der løbende vil blive afholdt afstemning om, hedder det i pressemeddelelsen.

Men man skal nok ikke regne med de 12 udmeldte hjælpeorganisationer, der tæller Kræftens Bekæmpelse, Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet, Amnesty International, CARE Danmark, Plan, Dansk Flygtningehjælp, WWF, Ibis, Hjerteforeningen og Operation Dagsværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere