Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

iPhone 3 - and the crowd goes wild

Intet kan som Apple-brandet piske en stemning op, hver gang virksomheden sender et nyt produkt på gaden. iPhone 3 er lige på trapperne, og verden jubler igen.

iPhone 3G S lanceres 19. juni og er navnet på tredje udgave af iPhone, siden Apple-dynastiets indtræden på markedet for smartphones for et par år siden.

En iPhone er lige så lidt 'bare en telefon', som Apples iPod 'bare' er en mp3-afspiller. Apples produkter lanceres under det ubetinget mest hypede brand i teknologiverdenen.

Hvor mange brugere flipper for eksempel ud i glæde og forventning, når Lenovo sender en ny mini-pc på gaden? Eller når Logitech lancerer en next-gen ergo-mus?

Men for indbyggerne i Apple-land ser det hele anderledes ud, og teknologimedier verden over kan berette om begejstrede folkemængder, der klapper taktfast, når nye funktioner i telefonen demonstreres.

For eksempel den indbyggede modtager til en Nike-sensorchip, der kortlægger løbeturen i Google Maps.

De motions-interesserede Apple-fans glæder sig sikkert også over det digitale kompas, der fortæller, om de er på vej mod syd, øst, nord eller vest.

Stemmestyring og.. osv. osv.

iPhone 3G S kan i første omgang købes i USA, Canada, Frankrig, England, Italien og Spanien, mens resten af verden kommer til i ugentlige dryp.

Den kommer i tre versioner, i størrelserne 8, 16 og 32 GB, til priser på 500, 600 og 700 dollars (fra cirka 2.700 til 3.700 kroner) uden abonnement og med Apple-operativsystemet OS 3.0.

Telefonen indeholder en række features, som den pilfingrede, kommunikationshungrende skare af Apple-entusiaster nok skal vide at værdsætte

iPhone 3G S optager video i 640x480-opløsning med sit forbedrede kamera. Den sender MMS-beskeder og har en ny GPS-funktion i samarbejde med TomTom.

Den er langt hurtigere end tidligere modeller, med en fordobling af hukommelsen og en brugerflade med copy-paste-funktion og mulighed for at fortryde en handling ved at ryste telefonen.

Trods en masse nye features har telefonen tilmed længere batterilevetid og kan WiFI-overføre data i ni stive timer, afspille film i 10, musik i 30, og kan levere 12 timers snak på 2G-net og fem timer på 3G-net.

"Find min telefon"

iPhone 3G S har stemmestyring. Det betyder, at man kan afspille sine favoritnumre blot ved at bede telefonen om at spille dem, ligesom man selvfølgelig også kan foretage opkald på den måde.

3'eren har VoiceOver, der kan læse de tekster højt, der står på skærmen. Og for de amerikanske brugere bliver det muligt at leje film i iTunes direkte fra telefonen.

Mistes telefonen, kan den spores via en "Find min telefon-feature". Her sender man en bestemt besked fra en anden telefon, og så vil den mistede iPhone 3 afspille en lyd, uanset om den er sat på lydløs eller ej. Går det helt galt, kan man slette data fra telefonen med en "wipe command".

Telefonerne eksekverer JavaScript tre gange hurtigere end den nuværende version, og har HTML 5-support, inklusiv offline storage og support for streamet lyd og video.

Udover den selvfølgelig kan afvikle diverse spil, er processoren forbedret - muligvis også ram'en - og det speeder applikationerne op et par gange eller tre.

Den understøtter OpenGL ES 2.0, som forbedrer afviklingen af 3D-grafik, mens højhastighedsinternetforbindelsen HSPA på 7.2Mbps får telefonens datatransmission til at flyve, når det er tilgængeligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere