Sikkerhedsfolk diskuterer spam bag lukkede døre

Mens internet-kriminaliteten blomstrer, håber en sikkerhedsgruppe, at dens arbejde kan hjælpe med til at bekæmpe bølgen af spam og bedrag på nettet.

Computerworld News Service: Messaging Anti-Abuse Working Group har netop holdt et tredages-møde i Amsterdam, hvor man diskuterede spam, netværkssikkerhed, DNS (Domain Name System) og andre emner. Tilhørerne udvekslede desuden ideer til, hvordan man kan stoppe den negative adfærd på nettet.

Meget af MAAWG's arbejde foregår for lukkede døre. Organisationen - som blev grundlagt i 2003 og har sværvægtere som AT&T, Yahoo, Comcast og Verizon i ryggen - har kun sjældent givet journalisterne adgang til sessionerne af frygt for, at de diskuterede strategier vil blive offentligt kendte og derfor kan udnyttes af de kriminelle.

Desuden vil mange af deltagerne ikke identificeres i pressen, blandt andet fordi en del af cyber-kriminaliteten nu varetages af organiserede bander. De mennesker, der arbejder på at stoppe de kriminelle, kunne af samme grund meget vel blive ofre for chikane.

Det sidste møde var også det største, MAAWG har afholdt på europæisk grund, med 270 deltagere fra 19 lande og heriblandt repræsentanter fra den amerikanske handelskommission, FBI og Europol.

Et primært fokus for MAAWG er spam. I 2004 fremkom Microsoft-grundlæggeren Bill Gates med sin nu berømte forudsigelse om, at spam ikke længere ville være et problem få år ind i fremtiden - men spam er stadig en torn i øjet på internetudbydere og kunder, og problemet er bare blevet endnu sværere at få has på.

Malker hver eneste krone
Internetudbyderne kæmper desuden imod botnet, netværk af computere infiltreret med ondsindet software, som er et afgørende element i forhold til udsendingen af spam.

Pc'erne i et botnet kan desuden bruges til at angribe andre computere ved at bombardere dem med elektroniske forespørgsler, hvilket også er kendt som et 'denial-of-service'-angreb. Denne type pc'er er meget værdifulde for hackerne, fortalte Jerry Upton, som er chef for MAAWG.

De kriminelle kan stjæle data fra computeren, som så igen kan sælges til andre kriminelle, der specialiserer sig i lave kreditkortnumre om til penge, forklarede han. På samme måde kan e-mail-adresser sælges til spammere. Til sidst kan pc'en bindes til et botnet, og dens båndbredde kan bruges til spam-kampagner.

"Det er bemærkelsesværdigt. De malker hver eneste krone. Der er virkelig mange penge i det her," sagde Jerry Upton.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.