Artikel top billede

Microsofts antimalware-løsning klar til beta-test

Microsofts gratis antimalware-løsning bliver frigivet i en beta-version i næste uge under navnet Microsoft Security Essentials. De første billeder og anmeldelser florerer allerede nu på nettet.

Microsoft har nu bekræftet, at selskabet på tirsdag frigiver en beta-version af den gratis antimalware-løsning, som Computerworld omtalte i sidste uge.

Morro, som løsningen hidtil er blevet kaldt, kommer i stedet til at bære navnet Microsoft Security Essentials, og den vil kunne hentes gratis til XP, Vista og Windows 7.

Microsoft har selv beskrevet konceptet som en "strømlinet løsning, der vil tilbyde en omfattende beskyttelse imod malware, herunder virus, spyware, rootkits og trojanere."

Der er dermed tale om et potentielt alternativ til mere simple sikkerheds-løsninger fra selskaber som Symantec og McAfee, men også gratis løsninger som AVG og Avast.

"Dette er sikkerhed, du kan stole på. Og det er let at få fat på og let at bruge," udtaler Alan Packer, der leder Microsofts antimalware-hold til Computerworld News Service.

Blandt nøglefunktionerne i MSE finder man real-time beskyttelse mod virus og spyware, samt redskaber til at fjerne forskellige former for malware.

Let og diskret løsning

Når beta-versionen af MSE frigives på tirsdag, vil den i første omgang kun kunne hentes af 75.000 personer. Allerede nu florerer der dog screenshots og test-erfaringer på flere net-medier.

ZDNet bringer en række billeder af løsningen og skriver blandt andet, at MSE kører meget diskret i baggrunden, og at løsningens overskuelighed og funktionerne umiddelbart imponerer. Hvor sikker MSE er, kan dog først konkluderes efter længere tids brug, skriver ZDNet.

Den mange-årige Windows-kommentator Paul Thorrott bemærker også den meget lette installation, og at selve intstallationsfilen blot fylder fire-fem MB.

Han vurderer, at MSE godt kan gå hen og blive et hit blandt Windows-brugerne.

"Det er gratis, effektivt, letvægt og diskret - med andre ord er det nøjagtig, hvad jeg leder efter med en sikkerhedsløsning," skriver Paul Thorrott.

Øget konkurrence på privat-markedet

MSE vil ikke blive leveret præinstalleret på Windows-computere, men i stedet blive tilbud som ekstra download. Det er kun de Windows-brugere, der anvender lovlige versioner, der vil kunne benytte MSE.

Da der er tale om en simpel sikkerhedsløsning uden mulighed for kryptering, firewall (allerede inkluderet i en simpel version i Windows XP og Vista), password-beskyttelse og backup, vil den gratis antimalware-løsning primært henvende sig til private eller mindre virksomheder.

Når Microsoft Security Essentials frigives på tirsdag, vil man kunne finde softwarepakken på denne side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere