Artikel top billede

It-sikkerhedsfolk på messe. 35 procent af dem har ikke adgangskode på telefonen. (Foto: InfoSecurity)

It-sikkerhedsfolk gider heller ikke it-sikkerhed

Selvom de burde vide bedre, orker mange it-sikkerhedsfolk ikke at sikre deres mobile udstyr med en adgangskode.

It-sikkerhedsfolk er også en slags mennesker. Det har de selv demonstreret på it-sikkerhedskonferencen Infosecurity Europe 2009.

Her blev 227 af dem spurgt, om de bruger adgangskoder på deres mobiltelefoner og smartphones, så forretningskritiske informationer ikke uden videre kan hugges, hvis de mobile enheder skulle falde i de forkerte hænder.

Det svarede 35 procent af it-sikkerhedsfolkene nej til. De fleste i spørgeundersøgelsen arbejder i virksomheder med flere end 1.000 ansatte.

I den øvrige befolkning beskytter 40 procent sig ikke med en kode til mobilen og ligner altså på dette punkt it-sikkerhedsfolk ganske godt.

Men begge grupper udsætter sig dermed for faren for at blive frarøvet deres digitale identitet eller lække følsomme oplysninger om dem selv og deres virksomhed til kriminelle.

It-sikkerhedsfolkene blev også spurgt om, hvilke informationer, de opbevarer på deres mobile enheder.

80 procent af dem opbevarer navne og adresser på forretningsforbindelser, mens 66 procent også har private navne og adresser. En fjerdedel har deres e-mails med overalt, mens 12 procent også har bankoplysninger på telefonen.

Dog har kun to personer password og PIN-koder lagret i telefonen.

Alarmerende ringe sikkerhed

"Det er alarmerende, at de mennesker, som er ansvarlige for it-sikkerheden, ikke er bedre til at beskytte deres egne og virksomhedens data på deres telefoner end andre ansatte, som ikke nødvendigvis ved bedre," mener Andrew Kahl, chef for virksomheden Credant Technologies, der har lavet undersøgelsen på konferencen.

Han peger på, at hvis en medarbejder mister sin telefon, der indeholder personhenførbare data på andre, er det i strid med i hvert fald den engelske og amerikanske datalovning.

I England og USA siger loven, at en virksomhed eller organisation, der mister denne type data, øjeblikkelig skal offentliggøre det, så de potentielt udsatte har mulighed for at gardere sig mod, at tredjeperson er kommet i besiddelse af deres oplysninger. En sådan lov har vi ikke i Danmark.

Undersøgelsen viser desuden, at en femtedel af de it-professionelle gerne bruger deres private mobiltelefon i arbejdssammenhæng, også selvom deres virksomhed har udstyret dem med en arbejdstelefon - og i øvrigt forbudt dem at bruge privatmobilen til arbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere