Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Googles Eric Schmidt protesterede mod Chrome OS

Googles topchef, Eric Schmidt, har i mange år konsekvent modarbejdet Google-stifterne Larry Pages og Sergey Brins ønske om at udvikle et Google-styresystem.

Googles topchef, Eric Schmidt, har længe været imod Googles planer om at udvikle et Google-styresystem, og det arbejde, der nu er sat i gang med udviklingen af Google Chrome OS har derfor ikke ubetinget været med hans gode vilje.

Faktisk har det været Eric Schmidts modstand mod projektet, der har gjort, at Google ikke for længst har været i stand til at præsentere sit eget styresystem som alternativ til blandt andet konkurrenten Microsoft.

I hans første seks år som administrerende direktør for Google sagde han nemlig konsekvent nej til alle præsenterede planer om udvikling af et Google OS.

"Google-stifterne (Larry Page og Sergey Brin. Red) har ønsket at komme i gang med dette projekt, siden de grundlagde selskabet," siger han til Financial Times.

Browserkrigen

Han peger på, at software-industrien på det tidspunkt, hvor han tiltrådte, netop var kommet ud af den blodige såkaldte browser-krig, der endte med, at Microsoft med sin Internet Explorer nærmest udraderede den ellers udbredte rival Netscape.

Sidstnævnte er i dag via visse omveje blevet videreudviklet til Firefox.

"Dengang var Google et lille selskab, og jeg ønskede ikke, at vi skulle ud i en stor browser-krig igen," siger Eric Schmidt til Financial Times.

Var nødt til at overgive sig

Trods hans protester begyndte Larry Page og Sergey Brin at hyre udviklere, der tidligere har arbejdet på netop Mozillas Firefox-browser. Det førte til udviklingen af første version af Chrome-browseren.

"Og den var så god, at jeg blev tvunget til at skifte mening," siger Eric Schmidt ifølge Financial Times.

Google vil med Chrome OS forsøge at udvikle et net-rettet styresystem, der har som hovedfunktion at sende brugeren direkte på nettet. Der bliver med andre ord tale om et regulært cloud-system, der er så lille, at computeren vil boote i løbet af nulkommafem.

Google-stifter Larry Page siger da også til Financial Times, at det i meget høj grad handler om at frigøre computeren fra afhængigheden af et stort og tungt styresystem.

"Det handler om manglen på styresystem. Jeg vil have, at styresystemet er helt ude af folks bevidsthed på samme måde, som når du bruger din telefon eller din Kindle-læser," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere