Artikel top billede

Microsoft: Her er planerne og priserne for Azure

Microsofts cloud computing baseret på Windows Azure er gratis frem til november. Læs hvordan Microsoft vil konkurrere med Amazon og Google.

Microsoft løfter sløret for priserne for softwearegigantens bud på cloud computing, Windows Azure, og giver samtidig adgang for alle interesserede, der ønsker at afprøve Windows Azure gratis.

Tilmelding for alle Azure-interesserede

Microsofts Windows Azure cloud-computing infrastruktur er gratis at anvende i en Community Technology Preview (CTP)-version fra nu og frem til november, hvor den færdige version af Windows Azure forventes præsenteret på Microsofts Professional Developers Conference.

Til den tid vil det være omkring et år siden, at Windows Azure blev præsenteret første gang.

Ifølge Doug Hauger, Microsoft, vil den endelige kommercielle version af Windows Azure blive tilgængelig i tre forskellige prismodeller, nemlig en forbrugsafregnet prissætning, hvor der betales for, hvad der bruges, en abonnements-ordning, hvor der betales et fast beløb,
samt en enterpise volumen-licens, hvor Azure integreres med eksisterende enterprise-aftaler.

Konkurrence med Amazon og Google

Indtil videre er det kun priserne for den forbrugsorienterede anvendelse som er klar.

Når det handler om processor-brug kommer det til at koste 12 cent per CPU-time.

I storageomkostninger skal man regne med 15 cent per gigabyte per måned. Hertil kommer, at man skal betale for skrivning, opdatering, læsning og sletning fra storage. Det koster 10 cent per 10.000 transaktioner.

For transmission af data kommer det til at koste 10 cent per gigabyte, der sendes til Azure og 15 cent per gigabyte, der hentes ned fra Azure.

Sammenlignet med Googles App Engine og Amazons Elastic Compute Cloud ser det ud til, at Azure er en anelse dyrere, men det kommer til at afhænge af forbrugsmønster.

Microsoft: Pris per enhed uinteressant

"Den aktuelle per-enheds prissætning er efter min mening fuldstændig uinteressant. Hvad vil det koste mig end-to-end?," siger Prashant Ketkar, marketingsdirektør for Windows Azure til IDG News Service

Ifølge Prashant Ketkar tilbyder Azure et antal standard features som, hvis de købes som tillægsprodukter på de konkurrerende platforme, vil få de konkurrerende platformes priser "til at være substantielt dyrere end os."

Han nævner Azure's automatiserede service management som en "killer feature" som med minimal afbrydelse kan reloade applikationer på en ny server såfremt en server går ned.

Ifølge Prashant Ketkar kan Azure også automatisk skalere når behovet opstår og der dannes automatisk to ekstra backups af data.

Google App Engine-bruger:App Engine bedre
Iein Valdez, produktudviklingsddirektør for Appirio, en SaaS systemintegrator som understøtter både Google App Engine og Force.com, betvivler Prashant Ketkar's omkostningsberegninger.

"På Google App Engine betaler man kun for de ressourcer du bruger, i modsætning til Azure, hvor du betaler for kørende instanser selvom din applikation ikke anvendes," udtaler Iein Valdez til IDG News Service.

Han mener også, at Google App Engine er nemmere at anvende og mere skalerbar end Azure.

"App Engine har en komplet transparent autoskalering, med Azure skal du selv foretage en korrekt provisionering og lukke instanser ned efterhånden som behovet ændrer sig, hvilket kan være problematisk," siger Iein Valdez.

Danmark blandt de første til Windows Azure

Danmark er blandt de første lande, der får adgang til den kommercielle version af Windows Azure til november.
Til den tid vil danske priser for Windows Azure være på plads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere