Artikel top billede

Linux top-udvikler har fået nok af Linus Torvalds

Den erfarne Linux-udvikler Alan Cox har tilsyneladende fået nok af Linus Torvalds og vedligehold af Linux-kernen.

Tilsyneladende har en af de mest erfarne kerneudviklere og -vedligeholdere fået nok af arbejdet med Linux og samarbejdet med Linus Torvalds.

Den britiske Alan Cox har truet med at forlade vedligeholdelses-arbejdet af tty-laget i Linux-kernen.

Baggrunden er en uoverensstemmelse med Linus Torvalds om udbedring af en fejl i den del af kernen, som Alan Cox har ansvaret for.

"Idiotiske undskyldninger"

Nærmest som et ældre ægtepar udveksler de to Linux-veteraner små spydigheder på Linux-kerne mail-listen.

"Helt ærligt kan jeg ikke forstå, hvorfor det er nødvendigt for mig at nævne de her problemer. Du skulle have ordnet fejlen med det samme... Uden at komme med idiotiske undskyldninger for dårlig kerneopførsel..."

"At undskylde kernefejl ved at skyde skylden på en "fejlbehæftet" brugerapplikation er ikke ok. Og at argumentere imod at fixe det i næsten en uge - det er blot skørt," skriver Linus Torvalds blandt andet.

Den britiske Alan Cox svarer tilbage:
"Jeg har arbejdet på at fixe problemet. Jeg har brugt rigtig meget tid på tty-tingene, prøvet på langsomt at få det rigtigt uden at ødelægge noget og fixe sikkerhedshuller efterhånden som de dukker op...Jeg har fået nok. Hvis du mener, at problemet er nemt at løse, så fix det. Hyg dig med det....enhver med patches til tty-laget kan sende dem til den nye vedligeholder."

Lidt senere svarer Alan Cox en anden Linux-udvikler, der spørger til kernedelen, som Alan Cox har ansvaret for:

"Tal med den nye tty-vedligeholder, hvem der så ender med at blive det. Det interesserer mig ikke længere."

Skærmydsler ikke første gang

Skærmydslerne mellem Linus Torvalds og Alan Cox sker næsten på to-års dagen for en anden Linux-udviklers exit fra Linux-udviklingen.

Con Kolivas valgte at forlade Linux-udviklingen fordi han mente, at der ikke blev fokuseret nok på at optimere Linux-kernen til desktop-brug.

Han havde problemer med at få Linus Torvalds og en anden kerneudvikler, Ingo Molnar, til at godtage hans ideer.

Blot mindre skænderi?

Det er stadig uklart, om Alan Cox virkelig vælger at tage sit gode tøj og forlade Linux-vedligeholdet som Con Kolivas gjorde, eller om der blot er tale om et mindre skænderi, hvorefter gemytterne falder til ro.

Alan Cox huserer nemlig stadig på Linux-kerne maillisten, hvor han efter sine mails om at forlade arbejdet med tty-vedligeholdet stadig udveksler ideer med Linus Torvalds om at fixe det oprindelige problem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere