Artikel top billede

Hackeren solgte også en PC på nettet, men køberen fandt kun en bog og en vase i kassen, da den blev leveret.

Brugte Limewire til identitetstyveri

Amerikaner skal tre år i fængsel for at bruge fildelingstjeneste til at hacke sig til bank- og skatteoplysninger.

Computerworld News Service: En mand fra Seattle er idømt mere end tre års fængsel for at bruge fildelingstjenesten Limewire til at finde personlige informationer i computere fra hele USA.

Sagen sætter fokus på en type identitetstyverier, der er mere almindelige, end de fleste ved, siger Kathryn Warma, der er assisterende advokat ved 'the Computer Hacking and Internet Crimes Unit' under det amerikanske statsadvokat-kontor.

Manden, Frederick Woods, brugte Limewire til at søge på ord som for eksempel "tax return" (selvangivelse) eller "account" (konto), forklarer hyn Warma. Det gjorde det muligt for ham at finde og udnytte computere på Limewire-netværket, der indeholdt delte mapper med selvangivelser og oplysninger om brugernes bank-konti.

Frederick Woods søgte desuden efter den slags formularer, som forældre i USA kan udfylde for at søge finansiel støtte til deres børns universitets-uddannelse.

Sådanne formularer indeholder "mange personlige og finansielle oplysninger om familien," fortæller Kathryn Warma. Han brugte informationerne til at åbne konti, skabe identifikationskort og fortage indkøb.

"Mange af ofrene var forældre, der ikke anede, at Limewire overhovedet lå på deres computer," tilføjer hun.

Solgte tom PC-kasse

Frederick Woods blev anholdt, mens han var i gang med at gennemføre en mere lavteknologisk forbrydelse, fortæller de på statsadvokatens kontor.

Han havde sat en Apple-computer til salg på hjemmesiden Craigslist, og da en mand fra Seattle gerne ville købe den, aftalte de at mødes på en café. Da manden havde betalt for computeren med en check og havde forladt stedet, opdagede han, at der ikke var nogen computer i kassen, han havde fået. I stedet lå der en bog og en vase.

Ofret hjalp politiet med at lave en lignende aftale med Frederick Wood, der blev anholdt, da han forsøgte at udlevere endnu en computerløs kasse til en politibetjent, tilføjer de.

Da politiet senere gennemsøgte en computer, der lå i Frederick Woods bil, fandt de selvangivelser, kontoudtog og checks, som han havde stjålet fra mere end 120 mennesker fra hele USA.

Han havde desuden brugt de informationer, han havde fået fra Limewire, til at producere falske checks. Dem brugte han så til at købe forskelligt elektronisk udstyr med, som han senere kunne sælge på Craigslist, fortæller statsadvokatens kontor.

Råd: Slet Limewire fra computeren
Hvis man gerne vil sikre sig imod den slags identitetstyveri, råder Kathryn Warma folk til helt slette Limewire fra computeren. Selv de sikkerhedstiltag, der er kommet til i den nyeste version af programmet, kan omgås, fortæller hun.

"Jeg synes, det er en usædvanligt dårlig idé at have peer-to-peer software liggende på computeren, med mindre man er en meget sofistikeret bruger," understreger hun.

Under efterforskningen opdagede myndighederne desuden, at Frederick Wood havde samarbejdet med Gregory Kopiloff, som er den første person i USA, der er blevet dømt for at bruge en fildelingstjeneste til at stjæle personlige informationer. Han blev i starten af 2008 idømt mere end fire års fængsel for bedrageri.

I tirsdags blev Frederick Wood idømt 39 måneders fængsel og tre års overvåget udgang for 'wire fraud' (bedrageri, begået ved hjælp af elektroniske kommunikationshjælpemidler), for at skaffe sig ulovlig adgang til en beskyttet computer med bedrageri for øje og alvorlig identitetstyveri. Han blev dømt ved retten i Washington.

Kathryn Warma mener, at Frederick Wood og Gregory Kopiloff er de eneste, der endnu er blevet dømt for at bruge peer-to-peer netværk til at stjæle personlige informationer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere