Artikel top billede

Unge: Musikpirateri er kun den næstbedste løsning

Unge vil hellere betale for musik i høj kvalitet frem for at hente den gratis og ulovligt på forskellige torrent-sites, viser en britisk undersøgelse.

Den britiske paraplyorganisation for den engelske musikindustri, UK Music, peger med en ny undersøgelse på, at unge mellem 14 og 24 foretrækker musikabonnementer med ubegrænset download frem for alle andre distributionsmåder.

Modsat eksisterende tjenester, eksempelvis TDC's Play, udtrykker de unge et ønske om, at musikfilerne skal være fri for snærende DRM-bånd (digital rights management), så kunderne kan være sikre på at eje musikken, benytte den på alle ønskede platforme og samtidig undgå virus-inficerede filer fra pirattjenesterne.

Selv om flertallet hører deres musik på computeren eller på en MP3-afspiller og kun knap 15 procent erklærer sig selv som tilhængere af CD-afspillere, rangerer den lille runde CD stadig højt på de unges ønskeliste.

Tre ud af fire svarede, at de ville blive med at købe CD'er, og cirka halvdelen af CD-køberne noterede, at det skyldtes sikkerheden for, at musikken ikke kunne blive fjernet eller deaktiveret som resultatet af DRM-styring over nettet.

De unge pirater

Undersøgelsen med 1.800 respondenter viser, at de unge er storforbrugere af musik, og i gennemsnit har 8.159 numre - eller omkring 17 dages non-stop musik - til rådighed på computeren derhjemme.

90 procent angiver, at musik er den underholdningsform, de ville savne mest på en øde ø i forhold til internet og mobiltelefonen.

Men når de unge ikke kan få de ubegrænsede mængder musikdownload uden DRM, tyer de til at gå planken ud med musikpirateri - hovedsageligt fordi det er gratis og nemt.

Betalt streaming er ikke et musikhit

Selv om de unge ved, at pirateri er ulovligt, mener de ikke, at de kan blive snuppet, og downloading-metoden giver dem en følelse af at eje musikken - og helst så meget som muligt.

85 procent af piraterne fortæller dog, at de ville opgive deres pirat-virksomhed, hvis de kunne hente ubegrænset musik mod betaling.

Derimod vil de unge ikke betale for streaming, fordi de ikke føler, at teknologien giver dem nogen form for ejerskab over musikken. Kun syv procent vil betale for en streaming-service, mens 15 procent ville overveje det.

I Danmark har en Megafon-undersøgelse vist, at TDC-tjenesten Play har fået kunderne til at downloade mindre ulovlig musik.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra pladeselskabernes brancheforening IFPI angående resultaterne i den engelske undersøgelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere