Marketingdirektør Jesper Bay fra IFPI ser positivt på musik-abonnementsordninger uden DRM.

Musikindustrien mangler den gyldne online-model

Pladeselskaberne sveder stadig i jagten på den gyldne forretningsmodel på internettet. Pladeselskabernes brancheorganisation ser positivt på abonnementsordning.

Musikindustrien har siden sidste årtusinde haft svært ved at tune sig ind på forbrugerne og finde den gyldne online-forretningsmodel i kampen mod piraterne og tabte fortjenester.

For nylig har en engelsk undersøgelse dog vist, at de unge, musikinteresserede storforbrugere er villige til at betale for abonnementsløsninger, hvis de til gengæld får stort set ubegrænset musikdownload med ubesværet mulighed for at flytte et nummer fra computeren og over på mobiltelefonen.

Marketingdirektør Jesper Bay fra pladeselskabernes brancheorganisation IFPI anser abonnements-løsninger for at være en attraktiv model, som danskerne bedst kender fra TDC Play, hvor man dog ikke kan flytte musikken rundt på flere medier på grund af den såkaldte DRM (digital rights management).

"Musik er blevet et mobilt medie, og brugernes forventning er, at man skal kunne tage den med sig. Derfor er restriktioner, som besværliggør mobiliteten, ikke en langtidsholdbar løsning," erkender Jesper Bay som følge af musikindustriens satsning på DRM, der netop binder musikken til én afspilningsplatform.

En evig jagt på modeller
Brugen af DRM sker også i TDC Play, hvor TDC-kunder kan downloade millionvis af musiknumre.

"Overordnet har TDC Play været et vigtigt projekt for både plade- og teleindustri, fordi det har tjent som en levende illustration af det store potentiale, der ligger i at arbejde sammen om at skabe nye tilbud til forbrugerne til glæde for alle implicerede parter," siger Jesper Bay om abonnementsordningen.

Han tilføjer, at udviklingen af de digitale markeder er en løbende proces, som aldrig slutter.

"Der vil komme nye betalingsmodeller, båndbredden bliver endnu større, musikfilernes kvalitet endnu bedre, fleksibiliteten højere og mulighederne flere. Musikselskabernes opgave er at følge med, facilitere og sikre, at både de og deres kunstnere fortsat får betaling for brugen af musikken," lyder det fra Jesper Bay.

I gang med kuglerammen
IFPI's marketingdirektør i Danmark forklarer over for Computerworld, at pladeselskaberne konstant prøver at regne sig frem til den mest givtige forretningsmodel.

"Vi er stadig i en eksperimental udviklingsfase, hvor vi ikke har set det fulde potentiale i nogle modeller, som rent teknisk ikke er avancerede nok endnu, men som på sigt kan vise sig at være de vigtigste overhovedet," siger Jesper Bay om den noget usikre fremtid for musikindustriens e-handel.

På trods af at den britiske undersøgelse konkluderede, at streaming ikke var en specielt holdbar forretningsmodel grundet manglende ejerskab, tror Jesper Bay meget på, at musikken kan ligge fast på nettet, hvor forbrugerne kan få den streamet, uanset hvor man befinder sig.

"Glæden ved ejerskab af musikken forsvinder næppe, men tilgængelighed og nemheds-aspektet skal ikke undervurderes," lyder det fra Jesper Bay.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.