Artikel top billede

Direktør for Lexmark i Danmark, Carsten Ottosen, siger op i halen på en koncentration af lederkræfterne i de nordiske selskaber.

Dansk Lexmark-direktør siger op

Printerproducenten Lexmark samler sine selskaber i Norden under én fælles ledelse. Dansk direktør siger op.

Fremover vil den amerikanske printerproducent Lexmark styre sine datterselskaber i Norden fra et hovedkontor i Oslo.

Dermed forsvinder jobbet som administrerende direktør for Lexmark Danmark, hvilket har fået den danske direktør Carsten Ottosen til at sige sin stilling op.

"Jeg er utrolig ked af at forlade Lexmark," siger han til crn.dk.

Den norske landechef Terje Wenner bliver også landechef for det danske Lexmark-selskab og får oven i hatten også det samlede ansvar for Norden.

Nu skal vi dele

I fremtiden skal Lexmark i Skandinavien og Finland i højere grad deles om tekniske ressourcer, udvikling af kanalen og i fællesskab få uddannelsen til at fungere.

"Fremover vil vi have det samme program i de nordiske lande, hvor alle de største kunder skal koordineres, så vi fremstår som et samlet selskab. Jeg regner med, at Lexmark nu vil blive en endnu mere seriøs og stærkere spiller på det danske marked," siger Terje Wenner, der har arbejdet for Lexmark siden 1992, til crn.dk.

Den afgående chef Carsten Ottosen mener derimod ikke, at en administrerende direktør kan undværes i Danmark, og han frygter, at den nye ledelsesform vil gøre det sværere for de enkelte afdelinger at arbejde tæt nok sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere