Derfor gik storslået dansk pc-eventyr ned i gear

Interview: I flere år buldrede Zepto frem i høj fart, men i 2008 stoppede lokomotivet. Virksomheden voksede måske for hurtigt, mener stifter Lasse Frost.

Tirsdag 18. august sluttede et eventyr for it-iværksætteren Lasse Frost. Han ønskede ikke længere at stå i spidsen for det selskab, som han stiftede sammen med sin bror Per tilbage i 2002.

I stedet overtog rigmanden Karsten Ree den øverste direktørpost hos pc- og tv-producenten Zepto Computers.

Dermed sagde Lasse Frost farvel til sit andet livsværk inden for it-branchen. Tidligere har han stiftet og solgt it-distributøren EET Nordic.

Denne gang lignede projektet også en stor succes, og selskabet stormede frem med flotte vækstrater. Men i 2008 vendte det, og nu siger han stop.

"Jeg er frem for alt entreprenørtypen, og jeg fungerer bedst med at starte et selskab op, og den periode der følger efter. Når tingene fungerer og kører, så er jeg nok ikke den rigtige mand at have siddende på posten," siger Lasse Frost om sin afgang.

Kraftig vækst
Han formåede at få Zepto til at vokse kraftigt de første fem år.

I selskabets første halvandet år, der strakte sig over de sidste seks måneder af 2002 og hele 2003, omsatte virksomheden for cirka 15 millioner kroner. Tallet var i 2007 vokset til 179 millioner kroner - alle årene var dog med overskud på højst 3,8 millioner kroner.

"Vi ville hellere bruge resultaterne til at vækste og til at investere i fremtiden. Mange af pengene er brugt på nye produkter, investeringer i nye lande og så videre. Vi havde ikke den store interesse i at lave et kæmpe overskud," forklarer Lasse Frost, som kalder det en langsigtet strategi.

Hele konceptet hos Zepto hed fra starten build-to-order med kraftig skelen til Dells model: Hjemmefra konfigurerer kunden sin bærbare computer via nettet, Zepto samler den efter kundens ønske, og virksomheden sender den af sted til kunden.

En proces på højst fem dage.

"Allerede de første år kan vi se, at selskabet laver fine resultater og god vækst, og det gjorde, at vi fik blod på tanden og troen på, at det her kan vi bære ud nu i flere lande i Europa," siger Lasse Frost.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.