Derfor gik storslået dansk pc-eventyr ned i gear

Interview: I flere år buldrede Zepto frem i høj fart, men i 2008 stoppede lokomotivet. Virksomheden voksede måske for hurtigt, mener stifter Lasse Frost.

Tirsdag 18. august sluttede et eventyr for it-iværksætteren Lasse Frost. Han ønskede ikke længere at stå i spidsen for det selskab, som han stiftede sammen med sin bror Per tilbage i 2002.

I stedet overtog rigmanden Karsten Ree den øverste direktørpost hos pc- og tv-producenten Zepto Computers.

Dermed sagde Lasse Frost farvel til sit andet livsværk inden for it-branchen. Tidligere har han stiftet og solgt it-distributøren EET Nordic.

Denne gang lignede projektet også en stor succes, og selskabet stormede frem med flotte vækstrater. Men i 2008 vendte det, og nu siger han stop.

"Jeg er frem for alt entreprenørtypen, og jeg fungerer bedst med at starte et selskab op, og den periode der følger efter. Når tingene fungerer og kører, så er jeg nok ikke den rigtige mand at have siddende på posten," siger Lasse Frost om sin afgang.

Kraftig vækst
Han formåede at få Zepto til at vokse kraftigt de første fem år.

I selskabets første halvandet år, der strakte sig over de sidste seks måneder af 2002 og hele 2003, omsatte virksomheden for cirka 15 millioner kroner. Tallet var i 2007 vokset til 179 millioner kroner - alle årene var dog med overskud på højst 3,8 millioner kroner.

"Vi ville hellere bruge resultaterne til at vækste og til at investere i fremtiden. Mange af pengene er brugt på nye produkter, investeringer i nye lande og så videre. Vi havde ikke den store interesse i at lave et kæmpe overskud," forklarer Lasse Frost, som kalder det en langsigtet strategi.

Hele konceptet hos Zepto hed fra starten build-to-order med kraftig skelen til Dells model: Hjemmefra konfigurerer kunden sin bærbare computer via nettet, Zepto samler den efter kundens ønske, og virksomheden sender den af sted til kunden.

En proces på højst fem dage.

"Allerede de første år kan vi se, at selskabet laver fine resultater og god vækst, og det gjorde, at vi fik blod på tanden og troen på, at det her kan vi bære ud nu i flere lande i Europa," siger Lasse Frost.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.