Derfor gik storslået dansk pc-eventyr ned i gear

Interview: I flere år buldrede Zepto frem i høj fart, men i 2008 stoppede lokomotivet. Virksomheden voksede måske for hurtigt, mener stifter Lasse Frost.

Tirsdag 18. august sluttede et eventyr for it-iværksætteren Lasse Frost. Han ønskede ikke længere at stå i spidsen for det selskab, som han stiftede sammen med sin bror Per tilbage i 2002.

I stedet overtog rigmanden Karsten Ree den øverste direktørpost hos pc- og tv-producenten Zepto Computers.

Dermed sagde Lasse Frost farvel til sit andet livsværk inden for it-branchen. Tidligere har han stiftet og solgt it-distributøren EET Nordic.

Denne gang lignede projektet også en stor succes, og selskabet stormede frem med flotte vækstrater. Men i 2008 vendte det, og nu siger han stop.

"Jeg er frem for alt entreprenørtypen, og jeg fungerer bedst med at starte et selskab op, og den periode der følger efter. Når tingene fungerer og kører, så er jeg nok ikke den rigtige mand at have siddende på posten," siger Lasse Frost om sin afgang.

Kraftig vækst
Han formåede at få Zepto til at vokse kraftigt de første fem år.

I selskabets første halvandet år, der strakte sig over de sidste seks måneder af 2002 og hele 2003, omsatte virksomheden for cirka 15 millioner kroner. Tallet var i 2007 vokset til 179 millioner kroner - alle årene var dog med overskud på højst 3,8 millioner kroner.

"Vi ville hellere bruge resultaterne til at vækste og til at investere i fremtiden. Mange af pengene er brugt på nye produkter, investeringer i nye lande og så videre. Vi havde ikke den store interesse i at lave et kæmpe overskud," forklarer Lasse Frost, som kalder det en langsigtet strategi.

Hele konceptet hos Zepto hed fra starten build-to-order med kraftig skelen til Dells model: Hjemmefra konfigurerer kunden sin bærbare computer via nettet, Zepto samler den efter kundens ønske, og virksomheden sender den af sted til kunden.

En proces på højst fem dage.

"Allerede de første år kan vi se, at selskabet laver fine resultater og god vækst, og det gjorde, at vi fik blod på tanden og troen på, at det her kan vi bære ud nu i flere lande i Europa," siger Lasse Frost.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.