Artikel top billede

Apple-opdatering lukker masser af sikkerhedshuller

Med en stribe pludselige sikkerheds-opdateringer lukker Apple sikkerheds-huller i Snow Leopard, Leopard og Tiger.

Computerworld News Service: Mindre end to uger efter, at Apple præsenterede Snow Leopard, er selskabet klar med den første sikkerheds-opdatering til det nye styresystem.

Det kommer parallelt med en anden opdatering, hvor Apple lapper hele 33 sikkerheds-huller i Leopard-systemet fra 2007 og omkring halvt så mange i det endnu ældre Tiger-styresystem.

Opdateringerne er henholdsvis den tredje og fjerde fra Apple i de seneste to dage. Apple har nemlig i de seneste par udsendt sikkerheds-opdateringer til iPhone og iPod Touch, ligesom der er kommet en opdatering til QuickTime medie-afspilleren.

"Der er tale om endnu et snig-angreb. Det er jo nærmest, hvad vi er begyndt at forvente af Apple," lyder det fra Andrew Storms fra sikkerheds-selskabet nCircle Network Security.

Kommer pludseligt

I modsætning til Microsoft, der frigiver langt de fleste sikkerheds-opdateringer på faste månedlige tidspunkter, sender Apple sikkerheds-opdateringer afsted, når de er færdige.

Sikkerheds-opdateringen Snow Leopard 10.6.1 består alene af en opdatering til Adobes Flash Player, der bliver ført up-to-date til version 10.0.32.18.

Det sker efter, at både brugere og sikkerheds-eksperter har kritiseret Apple for at sælge Snow Leopard med en gammel og sårbar version af Flash Player, ligesom selskabet er blevet kritiseret for i al stilhed at downgrade gamle Mac-computere til pludselig at have dårligere sikkerhed.

Mac OS X 10.6.1 får lukket ni sikkerhedshuller i Flash, hvoraf seks er kritiske.

Sikkerheds-opdateringeren 2009-005 til Leopard og Tiger er mere traditionel. Den lapper 33 sårbarheder i Leopard og 16 i Tiger.

Sårbarhederne findes blandt andet i ClamAV, CoreGraphics, Launch Services, MySQL og SMB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere