"CRM er noget af den medicin, det giver mening at ordinere, når det strammer til," siger Peter Ulka, partner og CRM-ansvarlig hos konsulenthuset HerbertNathan. Foto: Steen Brogaard

CRM-systemer sælger godt i krisetider

Når det strammer til, skifter virksomhedernes fokus fra toplinje til bundlinje, og her kan en CRM-løsning hjælpe. Ny rapport giver overblikket over CRM-løsninger på det danske marked.

Når markedet ikke tillader vækst, skifter virksomhedernes fokus fra toplinje og vækst til bundlinjen. Og netop bundlinjen kan CRM være et væsentligt værktøj til at udvikle.

Det fortæller Peter Ulka, partner og CRM-ansvarlig hos konsulenthuset HerbertNathan.

"CRM er noget af den medicin, det giver mening at ordinere, når det strammer til. Mange spørger efter værktøjer i en krisetid, og her giver det god mening at ordinere CRM, der kan hjælpe til at fastholde eksisterende kunder," fastslår Peter Ulka.

Han er forfatter til rapporten CRM-systemer i Danmark fra konsulenthuset HerbertNathan, der ellers er mest kendt for sine ERP-rapporter.

Formålet med undersøgelsen er at kaste lys over hvilke CRM-systemer, der findes på markedet, hvordan de adskiller sig fra hinanden, hvad de koster, og hvilke fordele de kan give en virksomhed. I alt omfatter rapporten 13 CRM-systemer fra 12 leverandører.

"Sidst, der blev lavet en undersøgelse af CRM-spillerne på det danske marked, var for snart 10 år siden. Der er sket en del ting siden da heriblandt en del konsolideringer," fortæller Peter Ulka.

Går nu til Microsoft
Det danske marked var for 8-10 år siden præget af nogle relativt store spillere som MultiMark og CDM. De er der endnu og arbejder stadig med CRM, men begge leverandører har valgt at basere den fremtidige udvikling på Microsoft Dynamics.

"Jeg tror ikke, de sælger deres egne produkter længere i nævneværdigt omfang," siger Peter Ulka.

Derimod bruger de to leverandører deres mangeårige erfaring til at lægge viden ind i den måde, som løsningerne bliver opsat på hos kunderne.

"CDM er længst fremme med den måde at operere på. MultiMark, som i dag ejes af norske Software Innovation, sælges nu i version 6.5, men har også som sin strategi at satse på Microsoft CRM som platform for fremtidige produkter."

Fra et stik i væggen
CRM fra et stik i væggen leveret som en SaaS-løsning (Software as a Service) og snævre vertikale løsninger fremhæves i rapporten som emner med vækst i.

Ifølge Peter Ulka er SaaS blevet en væsentlig ting på markedet for CRM-systemer. SaaS-konceptet betyder, at man reelt ikke køber sin software, men derimod lejer den til en bestemt pris per bruger per måned. På den måde behøver virksomheden ikke bekymre sig om hverken indkøb eller vedligehold.

"Ja, SaaS er klart det største, der er sket i lang tid, og eksponenten i det marked er Salesforce.com. Det er ikke meget mere end et år siden, selskabet etablerede sig i Danmark, og selv om selskabet har fem mand her i landet, så bliver mange kunder betjent af et kundeservicecenter i Irland. Kun de største kunder kan regne med at få besøg af en sælger fra Salesforce.com," siger Peter Ulka.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.