Artikel top billede

Dell vil høste guld på enormt uopdyrket marked

Dells milliard-opkøb af Perot Systems skal være rambuk ind på et nyt milliard-marked.

Computerworld News Service: Der er mange gode grunde til, at Dell har indvilget i at opkøbe Perot Systems for knap 20 milliarder kroner.

Den primære grund er efter alt at dømme den amerikanske kongres' beslutning tidligere på året på at bruge milliarder af dollar på at øge brugen af elektroniske patientjournaler i den amerikanske sundhedssektor.

Omkring halvdelen af Perots årsomsætning på 14,1 milliarder kroner kommer fra projekter inden for sundhedspleje.

Virksomheden står til at få en væsentlig portion af de 182 milliarder kroner, som USA's regering vil bruge på it-relaterede projekter inden for sundhedssektoren.

Selv før offentliggørelsen af købsaftalen mellem Dell Perot havde pc-producenten og it-tjenesteleverandøren aftaler på plads om at udvikle platforme dedikeret til såkaldt elektronisk sundhedspleje.

Under et telefonmøde i går med journalister omtalte Dells koncernchef og bestyrelsesformand, Michael Dell, Perot som "det rette opkøb" for sin virksomhed, og han sagde, at de to virksomheder har adskillige lighedspunkter.

"Vores produkter, tjenester og strukturer komplementerer hinanden overvældende godt," sagde han.

Ross Perot, som er æresbestyrelsesformand af Perot, tilføjede: "Vi betragtede dette som et kulturelt match, og vi så, hvad vi kunne udrette sammen. Jeg tror, at det gjorde det meget lettere at hoppe med på Michaels vision om at bygge videre på Dell."

Perot stiftede Electronic Data Systems (EDS) i 1962 og solgte virksomheden til General Motors i 1984 for 12,6 milliarder kroner).

EDS blev en uafhængig virksomhed igen i 1996 og fortsatte sådan, indtil den blev opkøbt sidste år af Hewlett.Packard for 70 milliarder kroner. Ross Perot stiftede Perot Systems i 1988.

Enormt marked venter på at blive høstet

Harry Greenspun, der er chief medical officer eller sundhedsdirektør for Perot Systems' health care group, fortalte de investorer, der var samlet til en branchekonference tidligere på måneden, at der er forrygende muligheder for virksomheder som Perot i sundhedssektoren.

"De fleste hospitaler og de fleste praktiserende lægers kontorer er it-mæssigt langt bagude," sagde han ifølge et podcast af begivenheden på Perots website.

Dell håber at kunne afslutte handlen, før året er omme og lige efter den amerikanske regerings regnskabsår begynder 1. oktober, hvilket er det tidspunkt, hvor staten efter planen for alvor vil begynde at indkøbe elektroniske patientjournaler.

Efterspørgslen på hjælp til at implementere de nye it-projekter i den amerikanske sundhedssektor vil hurtigt opstå - ifølge loven skal aktørerne i sundhedsvæsenet begynde at opgradere deres elektroniske systemer senest i 2015 få at undgå bødestraf.

Idiotsikret løsning

Dell og Perot tilbyder allerede i fællesskab, hvad Greenspun kalder en "idiotsikret" løsning uden porte til diskdrev. Dette Software-as-a-Service-system leverer elektroniske patientjournaler til virtuelle desktoppe og sælges på abonnementsbasis.

"Dette er en ny måde at levere denne tjeneste," sagde Greenspun.

Opkøbet af Perot Systems vil også give Dell større troværdighed som tjenesteleverandør blandt de store brugere, mener Peter Bendor-Samuel, der er direktør for outsourcing-konsulentfirmaet Everest Group.

"Det giver en væsentlig forbedring af Dells leveringsevne og øger virksomhedens troværdighed kolossalt," siger han.

Bendor-Samuel peger også på, at øget omsætning bør blive en anden væsentlig effekt af fusionen, men hævdede samtidig, at Dells primære interesse er at få adgang til en bredere kundekreds af store virksomheder." Det er godt at være en dominerende spiller i det hurtigst voksende segment af økonomien, men jeg mener også, at øget omsætning er en god ting," siger han.

Dane Anderson, som er analytiker hos Gartner, mener, at aftalen blot viser, at Dell nu endelig kaster sig ud i en tjeneste-strategi.

Dells support-forretning har traditionelt fokuseret på at levere tjenester, der skal imødekomme eksisterende brugeres behov. Virksomheden har ikke tidligere leveret de bredere konsulent- og integrations-tjenester, som it-tjenesteleverandører såsom Perot Systems har gjort, tilføjer han.

"Der, hvor mulighederne faktisk ligger på helt kort sigt, er at bringe større formåen på bordet til Dells eksisterende kundebase," mener han.

Anderson forventer ikke, at Dell hurtigt vil vinde nye tjeneste-kontrakter på grund af opkøbet af Perot. Store virksomheder opsiger som regel ikke eksisterende kontrakter med tjenesteleverandører.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere