Artikel top billede

Rygte: Microsoft vil købe Electronic Arts

På de amerikanske børser var der i går kraftige rygter om, at Microsoft ville købe spiludgiveren Electronic Arts.

Et af verdens største spilfirmaer, Electronic Arts (EA), var i kikkerten hos Nasdaqs slipseklædte aktiehandlere i går, da der udbrød et rygte om, at softwareproducenten Microsoft stod med opkøbsplaner for spilfirmaet.

Electronic Arts har lige udgivet det kritikerroste spil, The Beatles: Rock Band, hvor spilleren selv kan gennemleve den britiske gruppes sange og historie.

Rygterne kommer fra Reuters og resulterede i, at aktien for EA steg mere end syv procent.

Rygter skudt ned af analytikere

Flere amerikanske analytikere var dog hurtigt ude og påpege, at et Microsoft-opkøb af EA ikke gav nogen mening.

"Ingen af vores kontakter ser EA på Microsofts radar. Det kommer ikke til at ske," siger Trip Chowdhry, analytiker i Global Equities Research til Reuters. Han tilføjer, at Microsoft i øjeblikket fokuserer på lanceringen af Windows 7 og andre Microsoft-produkter.

Samme holdning deler Mike Hickley, analytiker i Janco Partners:

"Spekulation i at Microsoft skulle købe Electronic Arts er simpelthen latterlig," siger han til Wall Street Journal.

Mike Hickley mener, at opkøb af EA ikke passer ind i disse planer, da Microsoft er i gang med at udvikle deres egen spilteknologi Natal.

Aktiehandlere kunne godt lide tanken

Analytikernes skepsis blev ikke delt af aktiehandlerne. Både EA og Microsofts aktier steg efter, at rygtet var ude. På et tidspunkt var EA aktierne helt oppe på at blive handlet for 9,8 procent mere end, hvad de havde været dagen forinden. Microsoft-aktien blev handlet for næsten to procent mere.

Men forventningerne brast, da David Dennis, produktchef for Microsofts Xbox 360, fortalte, at rygterne ikke havde noget på sig.

Flere aktiehandlere fortæller til Wall Street Journal, at rygterne har været der i over to år på grund af, at flere analytikere har peget på, at der vil være god synergi mellem de to firmaer. Samtidig har der på det seneste været en del opkøbsrygter på de amerikanske børser. Senest med Nokia og Palm.

Nogle af rygterne har siden hen vist sig at være sande, som Dells opkøb af Perot Systems, og Adobes planer med Omniture.

Electronic Arts er mest kendt for deres Madden NFL-serie. Spilfirmaet er det næststørste i verden efter Activision Blizzard, der blandt andet udgiver World of Warcraft og Guitar Hero.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere