Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Intel i storstilet konsolidering af sine datacentre

Intel fastholder en opgraderingscyklus på fire år for serverne i sine datacentre, da virksomheden på denne måde vil spare milliarder på datacentrene.

Computerworld News Service: Intel har skåret antallet af datacentre ned til halvdelen og arbejder videre med at konsolidere serverne, fortæller Intels it-direkør, Diane Bryant.

Intel har været helt oppe på 147 datacentre, men er nu nede på omkring 70.

Intel håber på at spare 1,625 milliarder kroner mellem 2007 og 2015 ved at skære ned på de omkostninger, der er forbundet med datacentre, såsom køling, systemvedligeholdelse og support. En opgraderingscyklus for serverne på fire år, som begyndte i 2007, er allerede i gang med at hjælpe virksomheden til at reducere udgifterne, fortæller Diane Bryant.

Virksomheden sparede 228 millioner kroner i 2008 på omkostninger til datacentrene, men der har været langt større opmærksomhed på it-udgifter i år, bemærker Diane Bryant.

Intel fastlagde, at en fireårs opgraderingscyklus for sine servere ville være optimal, da ældre servere sluger mange økonomiske ressourcer og koster mere at udskifte. Intel håber på at kunne nedskære datacenterudgifterne ved at anvende hurtigere processorer, konsolidere serverne og lægge flere applikationer i virtuelle miljøer, forklarer Diane Bryant.

Intel har konsolideret sine servere ved at udskifte 10 single-core Xeon-chip med en enkelt Nehalem-baseret quad-core Xeon-chip. Det har hjulpet til at reducere hardwaren i datacentrene samtidig med at øge den samlede ydelse, siger hun. Virksomheden har også skåret i hardwareindkøbet og relaterede merudgifter per server såsom strømforbrug og vedligeholdelse.

En stor del af omkostningerne ved datacentre er at nedkøle serverne, forklarer Diane Bryant. At implementere mere energieffektive servere har hjulpet til at nedsætte strømudgifterne, men Intel har kæmpet med at identificere "det effektive datacenter".

Omkostninger til køling hænger sammen med, hvor energieffektive serverne er, hvilket har været svært at måle, forklarer hun.

Samarbejde om bedste køling

Intel samarbejder med statslige myndigheder i USA såsom U.S. Environmental Protection Agency (EPA) om at måle, hvor energieffektive forskellige servertilstande fra idle til maksimum udnyttelse er, fortæller Diane Bryant.

EPA udgav i maj såkaldte Energy Star-vurderinger af servere, hvor der ligeledes vurderes ud fra kriteriet om, hvor effektiv en servers strømforsyning er, og hvor meget strøm der forbruges ved idle-tilstand.

Intel benytter også visse teknologier til at sikre maksimal serverydelse ved at opretholde høje udnyttelsesratioer, fortæller Diane Bryant. Samtidig arbejder Intel på at sørge for at nå denne maksimale udnyttelsesgrænse uden at overbelaste systemerne.

"For to eller tre år tilbage, da virtualisering kom i fokus, og alles datacentre kørte ved 5, 10 eller 15 procents udnyttelse, var fokus at øge udnyttelsesniveauet ved hjælp af konsolidering og virtualisering," fortæller hun.

Intel eksperimenterer også med andre måder at skære i omkostningerne til strømforbruget. Sidste år foreslog Intel et eksperiment med at benytte klimaanlægget så lidt som muligt.

Virksomheden samarbejder også med det akademiske miljø og andre virksomheder som Hewlett-Packard og IBM om at afgøre, hvad der er de bedste teknikker til at køle udstyr i datacentre.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere