7.000 SharePoint-professionelle venter spændt på Steve Ballmer, der skal sparke SharePoint 2010-konferencen i gang.

Vil den ny SharePoint blive et ustoppeligt lokomotiv?

Reportage: Microsoft har julelys i øjnene over udsigten til at fortsætte det vilde SharePoint-eventyr. SharePoint 2010 er på trapperne. Se her, om det er noget for dig.

Las Vegas, USA: På trods af 30 graders varme og en skyfri Nevada-himmel, er det svært at finde en Microsoft-mand i Las Vegas, der ikke får julelys i øjnene, når snakken går på SharePoint.

Og det er noget, der sker ofte i denne uge, hvor 7.000 Microsoft-ansatte, partnere og kunder fra 70 lande er stimlet sammen i Las Vegas for at handle, blive inspireret og følge den kommende SharePoint 2010, der netop nu er på vej i beta inden den formelle lancering til næste år - formentlig 22. marts.

Forventningerne til SharePoint 2010 er mildest talt enorme.

Forgængeren, SharePoint 2007, blev nærmest over night det hurtigst sælgende produkt i Microsofts historie og har i dag rundet 120 millioner brugere og et samlet salg på mere end 1,3 milliarder dollar (cirka 6,5 milliarder kroner).

Alle håber, at SharePoint 2010 vil blive en lige så fed og flæsket guldkalv, og alle er ivrige efter at få en bid - og i hvert fald undgå at komme for sent til det guldrandede SharePoint-tog, der hastigt er på vej til at gøre SharePoint til et allestedsnærværende stykke software på samme måde som Office og Windows.

Softwarens schweizer-kniv
Troen på, at det vil ske, understreges af, at der for længst er blevet meldt alt udsolgt til SharePoint-konferencen. Der er oprettet en venteliste for interesserede, der står standby til med kort varsel at springe på et fly til Las Vegas.

Det står i skærende kontrast til den sidste SharePoint-konference, der fandt sted i 2006 som forløber for lanceringen af SharePoint 2007. Dengang fandt blot 1.300 deltagere det pengene og umagen værd at dykke ned i SharePoint, der dengang ifølge Microsoft havde 75 millioner brugere.

Væksten har med andre ord været meget stor. SharePoint har som samarbejdsværktøjet, der forbinder et væld af funktioner og teknologier sammen for slut-brugeren, ramt et hidtil udækket behov som "softwarens schweizer-kniv", der rummer et væld af funktioner, som Tom Rizzo, udviklingschef for SharePoint, siger til Computerworld.

Og det mål håber Microsoft inderligt, at den nye SharePoint 2010 vil være i stand til at ramme igen - denne gang med en række nye funktioner, som Microsoft håber kan anspore virksomhederne til (igen) at springe på SharePoint-bølgen.

"SharePoint har hidtil været en gevaldig succes. Det er klart, at finanskrisen ikke gør klimaet for nye it-investeringer gunstigt, men vi vil gøre, hvad vi kan for at få SharePoint til at fortsætte med at vokse. Blandt andet har vi været tidligt ude med oplysningen om, at vi skifter til 64 bit, så kunderne i god tid kunne begynde at planlægge deres hardware-indkøb," siger Tom Rizzo.

Samtidig lægger Microsoft sig i selen for at forbedre overblikket over funktioner, sikkerhed samt ikke mindst opdateringer og patches.

Besværlighederne ved at danne sig overblik over mulighederne er en ting, der er blevet kritiseret i SharePoint 2007.

"Så vi synes, at vi gør alle de rigtige ting for at få dette produkt over disken, og det gjorde vi ikke med [SharePoint] 2007. Det gik simpelthen pludselig så stærkt," siger Tom Rizzo.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
Cloud transformation: Vind, træn eller tab
Dette whitepaper er for de virksomheder, der vil i gang eller er ved at træffe beslutningen om at gå i gang med migreringen til cloud.