7.000 SharePoint-professionelle venter spændt på Steve Ballmer, der skal sparke SharePoint 2010-konferencen i gang.

Vil den ny SharePoint blive et ustoppeligt lokomotiv?

Reportage: Microsoft har julelys i øjnene over udsigten til at fortsætte det vilde SharePoint-eventyr. SharePoint 2010 er på trapperne. Se her, om det er noget for dig.

Las Vegas, USA: På trods af 30 graders varme og en skyfri Nevada-himmel, er det svært at finde en Microsoft-mand i Las Vegas, der ikke får julelys i øjnene, når snakken går på SharePoint.

Og det er noget, der sker ofte i denne uge, hvor 7.000 Microsoft-ansatte, partnere og kunder fra 70 lande er stimlet sammen i Las Vegas for at handle, blive inspireret og følge den kommende SharePoint 2010, der netop nu er på vej i beta inden den formelle lancering til næste år - formentlig 22. marts.

Forventningerne til SharePoint 2010 er mildest talt enorme.

Forgængeren, SharePoint 2007, blev nærmest over night det hurtigst sælgende produkt i Microsofts historie og har i dag rundet 120 millioner brugere og et samlet salg på mere end 1,3 milliarder dollar (cirka 6,5 milliarder kroner).

Alle håber, at SharePoint 2010 vil blive en lige så fed og flæsket guldkalv, og alle er ivrige efter at få en bid - og i hvert fald undgå at komme for sent til det guldrandede SharePoint-tog, der hastigt er på vej til at gøre SharePoint til et allestedsnærværende stykke software på samme måde som Office og Windows.

Softwarens schweizer-kniv
Troen på, at det vil ske, understreges af, at der for længst er blevet meldt alt udsolgt til SharePoint-konferencen. Der er oprettet en venteliste for interesserede, der står standby til med kort varsel at springe på et fly til Las Vegas.

Det står i skærende kontrast til den sidste SharePoint-konference, der fandt sted i 2006 som forløber for lanceringen af SharePoint 2007. Dengang fandt blot 1.300 deltagere det pengene og umagen værd at dykke ned i SharePoint, der dengang ifølge Microsoft havde 75 millioner brugere.

Væksten har med andre ord været meget stor. SharePoint har som samarbejdsværktøjet, der forbinder et væld af funktioner og teknologier sammen for slut-brugeren, ramt et hidtil udækket behov som "softwarens schweizer-kniv", der rummer et væld af funktioner, som Tom Rizzo, udviklingschef for SharePoint, siger til Computerworld.

Og det mål håber Microsoft inderligt, at den nye SharePoint 2010 vil være i stand til at ramme igen - denne gang med en række nye funktioner, som Microsoft håber kan anspore virksomhederne til (igen) at springe på SharePoint-bølgen.

"SharePoint har hidtil været en gevaldig succes. Det er klart, at finanskrisen ikke gør klimaet for nye it-investeringer gunstigt, men vi vil gøre, hvad vi kan for at få SharePoint til at fortsætte med at vokse. Blandt andet har vi været tidligt ude med oplysningen om, at vi skifter til 64 bit, så kunderne i god tid kunne begynde at planlægge deres hardware-indkøb," siger Tom Rizzo.

Samtidig lægger Microsoft sig i selen for at forbedre overblikket over funktioner, sikkerhed samt ikke mindst opdateringer og patches.

Besværlighederne ved at danne sig overblik over mulighederne er en ting, der er blevet kritiseret i SharePoint 2007.

"Så vi synes, at vi gør alle de rigtige ting for at få dette produkt over disken, og det gjorde vi ikke med [SharePoint] 2007. Det gik simpelthen pludselig så stærkt," siger Tom Rizzo.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.