Artikel top billede

Del dine e-bøger over Wi-Fi og 3G

Barnes & Noble understøtter det åbne e-bogsformat ePub på sin ny Android-baserede e-bogslæser.

Computerworld News Service: Detailvirksomheden Barnes & Noble lancerer nu sin egen e-bogslæser ved navn Nook. Den kommer på markedet i USA sidst i november til 259 dollars og tilbyder trådløs forbindelse via AT&T's netværk og Wi-Fi.

Som forventet kører den Googles mobil-styresystem, Android, i version 1.5 og har et E Ink Vizplex-skærm oven over en mindre touchscreen i farver til at foretage søgninger via et virtuelt tastatur, beskriver virksomheden på produktets website.

Gartner-analytiker Allan Weiner skriver på sin blog hos Gartner, at den ny e-bogslæser vil "ændre spillets regler" i markedet for e-bøger og "vil tvinge Amazon til at reagere…" Amazon producerer verdens mest populære e-bogslæser, Kinddle, som netop nu kommer til salg i Danmark.

Nook vejer 318 gram og er 19,6 centimeter lang, 12,4 centimeter bred og 1,3 centimeter dyb. Den øverste, primære skærm på seks tommer diagonalt kan vise 16 gråtoner, mens den underste LCD- farveskærm er på 3,5 tommer.

Det er første gang, en e-bogslæser giver brugerne mulighed for at dele deres e-bøger i op til 14 dage af gangen. Med teknologien LendMe kan en e-bog således lånes ud til en vens Nook, iPhone, iPod Touch samt visse BlackBerry-telefoner og smartphones fra Motorola såsom muligvis den kommende Cliq, som også kører Android. Stationære pc'er og bærbare med Barnes & Noble eReader-software kan også modtage e-bøger til udlån.

Brugere kan også lytte til musik, lydbøger og podcasts, der er uploadet via en computer til Nook'en, der har et almindeligt 3,5 millimeter minijack-stik til høretelefoner.

Rummer op til 17.500 e-bøger

Selvom Barnes & Noble hævder at være først til at bruge Android samt dobbelte skærme i en e-bogslæser, så blev lignende funktioner offentliggjort i mandags af Spring Design i en e-bogslæser ved navn Alex.

Weiner skrev for nylig i et blogindlæg, at Barnes & Noble er trådt ind i det mere og mere overfyldte marked for e-bogslæsere "for at spille med sine detailhandel-muskler af mursten og mørtel" ved at sælge sin e-bogslæser i sine 770 butikker, hvor kunderne kan komme ind og få en kop kaffe, mens de afprøver e-bogslæseren.

Den form for salgstilgang kan hjælpe detailkæden i kampen med Amazon om at sælge e-bogslæsere, da Amazon ikke har nogen fysiske butikker til at sælge sin Kindle, bemærker Weiner.

Derudover siger han, at Nook kan vise sig som Androids "forebyggende angreb mod Apple," som forventes at lancere en tablet-pc i første kvartal 2010, hvilket jo er for sent til at drage nytte af julehandlen.

Barnes & Noble laver stærke sammenligninger med Kindle i lanceringen af Nook med en sammenligningsoversigt, der fremhæver, at de begge koster 259 dollars. Denne oversigt fremhæver, at Nook adskiller sig ved at have et udskifteligt batteri, hvilket Kindle 2 ikke har, samt touchscreen og en Micro SD-port, der kan udvide dens lager med op til 16 gigabyte, eller hvad der svarer til 17.500 e-bøger.

Weiner er i særlig grad begejstret over, at Barnes & Noble har besluttet at understøtte en åbent e-bogsformat med tilendelsen .epub, som er støttet af International Digital Publishing Forum. Han mener, at forbrugerne dermed får en bredere vifte af valgmuligheder end med Kindle, som kun understøtter Amazons eget proprietære format, .azw.

Kun Kindle DX understøtter pdf-filer, bemærker han og peger på, at de fleste brugere kan låne bøger fra offentlige biblioteker med digitale låne-programmer, og at langt størstedelen af bibliotekerne understøtter båede .epub og .pdf.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere