Følsom rapport om mystiske logningsdata forsinket

En rapport fra Justitsministeriet om "mystiske" og "ulovlige" logningsdata, som er blevet udleveret til politiet længe efter de burde være slettet, er stærkt forsinket.

For 16 uger siden bad Datatilsynet Justitsministeriet forklare, hvad der er op og ned i sagen om teleselskabernes udlevering af logningsdata til politiet længe efter at oplysningerne om borgere og virksomheders tele-, surf- og mailtrafik burde være slettet.

Men selvom fristen for svaret var fem uger, har Justitsministeriet stadig ikke afleveret en redegørelse til Datatilsynet.

"De har ikke svaret endnu, og jeg ved, vi har givet dem fristforlængelse," siger Lena Andersen, som er kontorchef hos Datatilsynet.

Ifølge Lena Andersen ser det dog ud til, at Justitsministeriet har et svar på trapperne i sagen om teleselskabernes udlevering af gamle logningsdata til politiet.

"Vi har fået at vide af Justitsministeriet, at vi kan forvente et svar i enten denne uge eller næste uge," siger Lena Andersen, der forklarer, at det ikke er usædvanligt, at myndigheder og virksomheder får udsættelse på svarfrister hos tilsynet.

Krævede ekstra postgang
Hos Justitsministeriet bekræfter souschef hos på politikontoret, Johan Legarth, at et svar til Datatilsynet nu er på trapperne.

"De er meget tæt på at være på vej ud af døren. Det er et spørgsmål om ganske få dage, så går det ud herfra," siger Johan Legarth.

Ifølge souschefen er forklaringen på den mere end tre gange så lange svartid, at det var nødvendigt at spørge politiet til sagen i flere omgange.

"I første omgang indhentede vi nogle oplysninger fra Rigspolitiet. Og da vi fik dem herind, gav det anledning til at spørge politikredsene om noget yderligere," siger Johan Legarth.

Sagen handler om en afrapportering fra Justitsministeriet til Europa-Kommissionen om Danmarks brug af overvågningsdata indsamlet som følge af lognings-direktivets danske implementering, den omdiskuterede logningsbekendtgørelse.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.