Følsom rapport om mystiske logningsdata forsinket

En rapport fra Justitsministeriet om "mystiske" og "ulovlige" logningsdata, som er blevet udleveret til politiet længe efter de burde være slettet, er stærkt forsinket.

For 16 uger siden bad Datatilsynet Justitsministeriet forklare, hvad der er op og ned i sagen om teleselskabernes udlevering af logningsdata til politiet længe efter at oplysningerne om borgere og virksomheders tele-, surf- og mailtrafik burde være slettet.

Men selvom fristen for svaret var fem uger, har Justitsministeriet stadig ikke afleveret en redegørelse til Datatilsynet.

"De har ikke svaret endnu, og jeg ved, vi har givet dem fristforlængelse," siger Lena Andersen, som er kontorchef hos Datatilsynet.

Ifølge Lena Andersen ser det dog ud til, at Justitsministeriet har et svar på trapperne i sagen om teleselskabernes udlevering af gamle logningsdata til politiet.

"Vi har fået at vide af Justitsministeriet, at vi kan forvente et svar i enten denne uge eller næste uge," siger Lena Andersen, der forklarer, at det ikke er usædvanligt, at myndigheder og virksomheder får udsættelse på svarfrister hos tilsynet.

Krævede ekstra postgang
Hos Justitsministeriet bekræfter souschef hos på politikontoret, Johan Legarth, at et svar til Datatilsynet nu er på trapperne.

"De er meget tæt på at være på vej ud af døren. Det er et spørgsmål om ganske få dage, så går det ud herfra," siger Johan Legarth.

Ifølge souschefen er forklaringen på den mere end tre gange så lange svartid, at det var nødvendigt at spørge politiet til sagen i flere omgange.

"I første omgang indhentede vi nogle oplysninger fra Rigspolitiet. Og da vi fik dem herind, gav det anledning til at spørge politikredsene om noget yderligere," siger Johan Legarth.

Sagen handler om en afrapportering fra Justitsministeriet til Europa-Kommissionen om Danmarks brug af overvågningsdata indsamlet som følge af lognings-direktivets danske implementering, den omdiskuterede logningsbekendtgørelse.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.