Artikel top billede

Yahoo og Microsoft udskyder søge-aftale

Virksomhederne nåede ikke deres egen deadline for den fælles søge- og reklameaftale, og nu er aftalen udskudt på ubestemt tid.

Computerworld News Service: Yahoo og Microsoft annoncerede i juli, at Microsofts Bing-søgemaskine i fremtiden skal køre Yahoos søgeresultater. Samtidig fastsatte de en deadline for, hvornår hvor aftalen skulle være klar.

Det var i tirsdags, og det nåede de ikke.

Ifølge den oprinde aftale skullel sagen derfor afgøres ved voldgift, men i papirerne til the U.S. Securities and Exchange Commission, der blev indleveret onsdag 28. oktober, fortæller Yahoo, at virksomhederne er blevet enige om at forlænge forhandlingsperioden og udskyde datoen for den endelige beslutning.

"På grund af sagens komplekse natur er der stadig detaljer, der mangler at komme på plads.

Begge parter arbejder intenst på at færdiggøre aftalen, der er allerede sket en del fremskridt, og parterne er enige om at gennemføre hurtigst muligt," skriver Yahoo.

Papirerne afslører ingen ny dato for færdiggørelsen.

Microsoft fastslår i en udtalelse, at man stadig er meget interesseret i at få aftalen på plads, og at det er en fælles beslutning at udskyde deadline.

"Planen er, at aftalen skal gennemføres så hurtigt som muligt. Begge virksomheder er optimistiske i forhold til at få den lukket i starten af 2010," fortæller Microsoft.

Med tanke på det enorme pres, virksomhederne har været under for at færdiggøre aftalen og begynde implementeringen, er det sandsynligt at parterne er meget tæt på at kunne afslutte forhandlingerne, også selv om den første deadline er overskredet, lyder det fra Greg Sterling, der arbejder ved Sterling Market Intelligence.

"Tiden er til en vis grad en vigtig faktor," tilføjer han.

Der har været mange spekulationer omkring Yahoo igennem de sidste halvandet år eller lignende. Yahoo har virkelig lidt under usikkerheden og manglen på fokus. Man fornemmer, hvor skadelige forviklingerne og manglen på klarhed i forhold til de strategiske beslutninger egentligt har været," tilføjer Greg Sterling.

Faktisk brugte cheferne fra Yahoo hele onsdagen på en konference for analytikere, "hvor de forsøgte at genskabe tilliden til virksomheden," påpeger han.

Microsoft er under næsten lige så meget pres for at færdiggøre aftalen, siger han. Selv om Microsofts nye søgemaskine, Bing, er vokset siden lanceringen, så er det ikke sket i et specielt hurtigt tempo, og markedslederen Google står tilbage stort set upåvirket. Aftalen med Yahoo udgør et vigtigt, strategisk skridt for Microsoft, siger Greg Sterling.

Vurderes som monopol-sag

Måske er det et godt tegn, at virksomhederne alligevel ikke vil involvere et voldgiftsnævn, som den oprindelige plan ellers omfattede, og at deadline er blevet overskredet.

"Måske er de tæt på en afgørelse. Måske skal de bare lige bruge weekenden på det," spekulerer Greg Sterling.

Yahoo og Microsoft har tidligere vurderet, at det vil tage dem to år at implementere alt data fuldstædigt. Herunder er det meningen, at Yahoo skal tilbyde en udvidet søge-reklametjeneste for begge virksomheder.

Aftalen står over for at skulle vurderes som en mulig monopol-sag af det amerikanske justitsministerium. Denne undersøgelse kan gennemføres, selvom aftalen endnu ikke er færdig, idet Justitsministeriet først og fremmest er interesserede i en vurdering af den mere brede, konkurrencemæssige effekt, aftalen vil få, og sådan en undersøgelse kan gennemføres med udgangspunkt i de detaljer, virksomhederne allerede har offentliggjort, fortæller Greg Sterling.

Derudover er virksomhederne sandsynligvis meget interesserede i at få justitsministeriet til at indlede undersøgelsen så hurtigt som muligt, så man ikke også risikerer forsinkelser på den bekostning, tilføjer han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere