Ubuntu benægter installationsproblemer

Op mod 90 procent af brugerne har oplevet problemer med Ubuntu 9.10, skriver flere netaviser ud fra Ubuntus' egne oplysninger. Det er helt misvisende, lyder det fra firmaet bag distributionen.

Flere it-kommentatorer langer hårdt ud efter den nye Ubuntu-distribution, der blev sendt på gaden 29. oktober.

Det er blandt andet internet-siden The Register, som rapporterer om, at blot 10 procent af dem, der har opgraderet til den nye 9.10-version af Ubuntu, har haft en positiv oplevelse.

Information Week, der ligeledes leverer nyheder til nettet, konkluderer at 40 procent af dem, som er opgraderet, har haft så store problemer, at opgraderingen er gået i vasken.

Begge giver samtidig udtryk for, at der har været massiv bruger-utilfredshed med den nye Ubuntu-version.

Konklusionerne er draget på baggrund af en afstemning, der har fundet sted på Ubuntus eget support-forum.

Helt misvisende
Disse påstande afviser Gerry Carr, marketingschef i Canonical, der er firmaet bag distributionen, nu i et blog-indlæg.

Her skriver han, at kritikken er overdrevet, og at de høje fejlprocenter i de to journalisters artikler skal ses i lyset af, at deres oplysninger er baseret på en afstemning foretaget i et support-forum for Ubuntu-brugere.

Gerry Carr forklarer, at folk besøger et support-forum, når noget går galt. Alle de brugere, der har haft en positiv oplevelse med version 9.10, har ikke haft mulighed for at stemme, vurderer han.

Han pointerer desuden, at flere hundrede tusinde har installeret Ubuntu 9.10, og at blot 2.158 på daværende tidspunkt havde deltaget i afstemningen.

Også danske problemer
Det danske Ubuntu-forum har ligeledes oplevet, at der har været dobbelt så mange brugere, der har henvendt sig med problemer i forbindelse med Ubuntu 9.10, end den distribution, der blev lanceret for et år siden.

Forklaringen er ifølge Ububtu Danmark dog helt logisk.

"Vi har fået omkring dobbelt så mange brugere inden for det sidste år. Når man ser en stigning i antallet af brugere med problemer, skyldes det, at der er kommet mange flere nye brugere, og ikke at 9.10 er mere fejlbehæftet end tidligere udgaver," siger Martin Pihl, der har skabt den danske Ubuntu-brugergruppe.

De mange nye brugere har desuden presset download-serverne til bristepunktet, hvilket har medført, at der er sket flere fejl i de overførte data, hvilket igen har resulteret i flere installationsfejl end tidligere, lyder det.

Download-problemerne skulle dog være blevet løst.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.