Ubuntu benægter installationsproblemer

Op mod 90 procent af brugerne har oplevet problemer med Ubuntu 9.10, skriver flere netaviser ud fra Ubuntus' egne oplysninger. Det er helt misvisende, lyder det fra firmaet bag distributionen.

Flere it-kommentatorer langer hårdt ud efter den nye Ubuntu-distribution, der blev sendt på gaden 29. oktober.

Det er blandt andet internet-siden The Register, som rapporterer om, at blot 10 procent af dem, der har opgraderet til den nye 9.10-version af Ubuntu, har haft en positiv oplevelse.

Information Week, der ligeledes leverer nyheder til nettet, konkluderer at 40 procent af dem, som er opgraderet, har haft så store problemer, at opgraderingen er gået i vasken.

Begge giver samtidig udtryk for, at der har været massiv bruger-utilfredshed med den nye Ubuntu-version.

Konklusionerne er draget på baggrund af en afstemning, der har fundet sted på Ubuntus eget support-forum.

Helt misvisende
Disse påstande afviser Gerry Carr, marketingschef i Canonical, der er firmaet bag distributionen, nu i et blog-indlæg.

Her skriver han, at kritikken er overdrevet, og at de høje fejlprocenter i de to journalisters artikler skal ses i lyset af, at deres oplysninger er baseret på en afstemning foretaget i et support-forum for Ubuntu-brugere.

Gerry Carr forklarer, at folk besøger et support-forum, når noget går galt. Alle de brugere, der har haft en positiv oplevelse med version 9.10, har ikke haft mulighed for at stemme, vurderer han.

Han pointerer desuden, at flere hundrede tusinde har installeret Ubuntu 9.10, og at blot 2.158 på daværende tidspunkt havde deltaget i afstemningen.

Også danske problemer
Det danske Ubuntu-forum har ligeledes oplevet, at der har været dobbelt så mange brugere, der har henvendt sig med problemer i forbindelse med Ubuntu 9.10, end den distribution, der blev lanceret for et år siden.

Forklaringen er ifølge Ububtu Danmark dog helt logisk.

"Vi har fået omkring dobbelt så mange brugere inden for det sidste år. Når man ser en stigning i antallet af brugere med problemer, skyldes det, at der er kommet mange flere nye brugere, og ikke at 9.10 er mere fejlbehæftet end tidligere udgaver," siger Martin Pihl, der har skabt den danske Ubuntu-brugergruppe.

De mange nye brugere har desuden presset download-serverne til bristepunktet, hvilket har medført, at der er sket flere fejl i de overførte data, hvilket igen har resulteret i flere installationsfejl end tidligere, lyder det.

Download-problemerne skulle dog være blevet løst.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Ny Chrome-version kan føre til et gennembrud for PWA'erne: Google og Microsoft satser på denne nye type apps
Progressive web apps - eller PWA’er - kommer du til at høre meget mere til. Både Microsoft og Google har kastet deres kærlighed på disse apps. Se her, hvad de to selskaber ser i PWA’erne.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.