Ubuntu benægter installationsproblemer

Op mod 90 procent af brugerne har oplevet problemer med Ubuntu 9.10, skriver flere netaviser ud fra Ubuntus' egne oplysninger. Det er helt misvisende, lyder det fra firmaet bag distributionen.

Flere it-kommentatorer langer hårdt ud efter den nye Ubuntu-distribution, der blev sendt på gaden 29. oktober.

Det er blandt andet internet-siden The Register, som rapporterer om, at blot 10 procent af dem, der har opgraderet til den nye 9.10-version af Ubuntu, har haft en positiv oplevelse.

Information Week, der ligeledes leverer nyheder til nettet, konkluderer at 40 procent af dem, som er opgraderet, har haft så store problemer, at opgraderingen er gået i vasken.

Begge giver samtidig udtryk for, at der har været massiv bruger-utilfredshed med den nye Ubuntu-version.

Konklusionerne er draget på baggrund af en afstemning, der har fundet sted på Ubuntus eget support-forum.

Helt misvisende
Disse påstande afviser Gerry Carr, marketingschef i Canonical, der er firmaet bag distributionen, nu i et blog-indlæg.

Her skriver han, at kritikken er overdrevet, og at de høje fejlprocenter i de to journalisters artikler skal ses i lyset af, at deres oplysninger er baseret på en afstemning foretaget i et support-forum for Ubuntu-brugere.

Gerry Carr forklarer, at folk besøger et support-forum, når noget går galt. Alle de brugere, der har haft en positiv oplevelse med version 9.10, har ikke haft mulighed for at stemme, vurderer han.

Han pointerer desuden, at flere hundrede tusinde har installeret Ubuntu 9.10, og at blot 2.158 på daværende tidspunkt havde deltaget i afstemningen.

Også danske problemer
Det danske Ubuntu-forum har ligeledes oplevet, at der har været dobbelt så mange brugere, der har henvendt sig med problemer i forbindelse med Ubuntu 9.10, end den distribution, der blev lanceret for et år siden.

Forklaringen er ifølge Ububtu Danmark dog helt logisk.

"Vi har fået omkring dobbelt så mange brugere inden for det sidste år. Når man ser en stigning i antallet af brugere med problemer, skyldes det, at der er kommet mange flere nye brugere, og ikke at 9.10 er mere fejlbehæftet end tidligere udgaver," siger Martin Pihl, der har skabt den danske Ubuntu-brugergruppe.

De mange nye brugere har desuden presset download-serverne til bristepunktet, hvilket har medført, at der er sket flere fejl i de overførte data, hvilket igen har resulteret i flere installationsfejl end tidligere, lyder det.

Download-problemerne skulle dog være blevet løst.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.