Ubuntu benægter installationsproblemer

Op mod 90 procent af brugerne har oplevet problemer med Ubuntu 9.10, skriver flere netaviser ud fra Ubuntus' egne oplysninger. Det er helt misvisende, lyder det fra firmaet bag distributionen.

Flere it-kommentatorer langer hårdt ud efter den nye Ubuntu-distribution, der blev sendt på gaden 29. oktober.

Det er blandt andet internet-siden The Register, som rapporterer om, at blot 10 procent af dem, der har opgraderet til den nye 9.10-version af Ubuntu, har haft en positiv oplevelse.

Information Week, der ligeledes leverer nyheder til nettet, konkluderer at 40 procent af dem, som er opgraderet, har haft så store problemer, at opgraderingen er gået i vasken.

Begge giver samtidig udtryk for, at der har været massiv bruger-utilfredshed med den nye Ubuntu-version.

Konklusionerne er draget på baggrund af en afstemning, der har fundet sted på Ubuntus eget support-forum.

Helt misvisende
Disse påstande afviser Gerry Carr, marketingschef i Canonical, der er firmaet bag distributionen, nu i et blog-indlæg.

Her skriver han, at kritikken er overdrevet, og at de høje fejlprocenter i de to journalisters artikler skal ses i lyset af, at deres oplysninger er baseret på en afstemning foretaget i et support-forum for Ubuntu-brugere.

Gerry Carr forklarer, at folk besøger et support-forum, når noget går galt. Alle de brugere, der har haft en positiv oplevelse med version 9.10, har ikke haft mulighed for at stemme, vurderer han.

Han pointerer desuden, at flere hundrede tusinde har installeret Ubuntu 9.10, og at blot 2.158 på daværende tidspunkt havde deltaget i afstemningen.

Også danske problemer
Det danske Ubuntu-forum har ligeledes oplevet, at der har været dobbelt så mange brugere, der har henvendt sig med problemer i forbindelse med Ubuntu 9.10, end den distribution, der blev lanceret for et år siden.

Forklaringen er ifølge Ububtu Danmark dog helt logisk.

"Vi har fået omkring dobbelt så mange brugere inden for det sidste år. Når man ser en stigning i antallet af brugere med problemer, skyldes det, at der er kommet mange flere nye brugere, og ikke at 9.10 er mere fejlbehæftet end tidligere udgaver," siger Martin Pihl, der har skabt den danske Ubuntu-brugergruppe.

De mange nye brugere har desuden presset download-serverne til bristepunktet, hvilket har medført, at der er sket flere fejl i de overførte data, hvilket igen har resulteret i flere installationsfejl end tidligere, lyder det.

Download-problemerne skulle dog være blevet løst.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Business intelligens: Tag dine data-analyser til next level

Dataanalyserne skal leveres hurtigt og gerne i realtid, og selve softwareløsningen skal være grafisk flot, brugervenlig og tilgængelig på alle platforme. Mød en række eksperter inden for BI, analytics og big data, og få indblik i de nyeste teknologiske muligheder samt gode råd til din strategi og de forretningsmæssige overvejelser.

06. februar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
Microsofts Surface Book 2 kan nu købes i Danmark - men prisen er høj
Microsofts egen hybrid-computer med et dedikeret grafikkort kan nu købes i Danmark, men særligt den store 15 tommer-model får også en høj pris.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.