Artikel top billede

Administrerende direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer mener, at multimedieskatten tilgodeser TDC.

Tv-direktør: TDC sætter sig på dansk lovgivning

Det kommer til at skævvride konkurrencen på tv-markedet, hvis tv via bredbånd kommer til at indgå i multimediebeskatningen, lyder det fra Boxers direktør.

Multimedieskatten, der træder i kraft ved årsskiftet, åbner op for, at tv-pakker kan blive skattebegunstiget af den ny lov.

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget.

Det gælder dog kun for tv, der bliver leveret sammen med et bredbåndsprodukt.

Derfor kan Boxers tv ikke indgå som et produkt omfattet af multimedieskatten.

"Jeg anser det for at være fuldstændig horribelt, og det må være TDC, der har skrevet det stykke, fordi det jo det er jo dybt konkurrenceforvridende, at tv skal leveres på en vis teknologiform, hvis det skal være skattebegunstiget," siger administrerende direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer, der udbyder tv via det luftbårne digitale sendenet.

Den ny skat indebærer, at medarbejdere bliver beskattet af 3.000 kroner, hvis de eksempelvis får leveret computere, telefoner eller bredbånd af arbejdsgiveren.

Dermed kan det være en fordel at putte flest mulige ydelser ned i multimedie-goderne til medarbejderne, da skat kun skal betales af de første 3.000 kroner af værdien.

I bemærkningerne til multimedieskatten står der blandt andet, at internetabonnementer er omfattet af den ny skat. Og der står videre:

"Internetabonnementer i dag kan indeholde andre ydelser end internetadgang - eksempelvis »gratis« download af musik eller tv-kanaler. Hvis sådanne ydelser er en integreret del af abonnementet, som ikke kan udskilles og må anses for sædvanlige, anses de for omfattet af multimediebeskatningen."

Boxer: Lov skræddersyet til TDC's HomeTrio-produkt
Det er denne tekstpassage fra lovforslaget, som Boxer-direktøren finder stærkt problematisk. Ifølge ham er den skræddersyet til et produkt fra TDC.

"Der står jo HomeTrio. Der står jo også, at man kan downloade musik. Det er jo HomeTrio, der står der. Bare på en anden måde, men det er alle elementer i HomeTrio, der står der," siger Steen Ulf Jensen

HomeTrio er et abonnement fra TDC, hvor kunden får en tv-pakke og gratis musik via TDC Play oven i telefoni og internet. TDC kører netop nu reklamekampagner for HomeTrio Work, der netop er dette abonnement - dog med flere sikkerhedsmuligheder - betalt af arbejdsgiveren.

Chef for public affairs hos TDC, Anders Thomsen, afviser at tage kredit for, hvad der endte i bemærkningerne, da lovforslaget blev skrevet.

"På det tidspunkt var der mange - blandt andet også vores erhvervsorganisationer DI og Dansk Erhverv - fremme for at fremføre synspunkter for at sikre, at de ting, der følger naturligt med en bredbåndsforbindelse, også følger med," siger Anders Thomsen med henvisning til tv og musik.

"Hvor meget det har påvirket dem, der har skrevet bemærkningerne, ved jeg ikke noget om," fortæller Anders Thomsen.

TDC: Tv-pakke følger naturligt med

Direktøren hos Boxer er dog overbevist om, at TDC har arbejdet hårdt for at få teksten "gratis download af musik eller tv-kanaler" med i bemærkningerne til lovforslaget.

"Jeg tror, at vi har en dygtig konkurrent, der er dygtig til lobbyisme. Det må være det, der er sket," siger Steen Ulf Jensen.

Han mener, at politikerne bør genoverveje, hvordan tv skal indgå i multimedieskatten.

"Hvis tv skal være med ind under multimediebeskatningen, og det er vi jo selvfølgelig ikke imod som tv-leverandør, så skal det ikke være et krav, at det skal være en integreret del i andre produkter, og det skal slet ikke være en specifik teknologi. Det er jo fuldstændig lige meget, hvilken teknologi det er," siger Boxer-direktøren.

Kan tv adskilles fra bredbånd?

I bemærkningen til lovforslaget er det anført, at musik og tv kun kan indgå sammen med bredbåndsforbindelsen, hvis det er ydelser, "som ikke kan udskilles og må anses for sædvanlige".

TDC har i forvejen et produkt, der hedder HomeDuo, hvor tv-kanalerne ikke indgår som en del af pakken. Det undrer derfor Steen Ulf Jensen, at tv-delen ikke kan skilles fra i TDC's abonnement. HomeDuo er dog ikke bare HomeTrio uden tv, påpeger Anders Thomsen.

"Home Trio Work er et unikt produkt og adskiller sig også fra den kendte Home Trio på en række punkter herunder sikkerhedsløsningerne i adgangen til arbejdsgivers netværk og en ny mulighed for at holde det private og arbejdsnetværket helt adskilte," siger TDC's chef for public affairs.

Den medfølgende tv-pakke, som TDC betegner som en grundpakke, indeholder 30 digitale tv-kanaler, der blandt andre tæller Eurosport, Discovery og MTV.

"Tv-grundpakken er ligesom den medfølgende musiktjeneste en helt integreret del af pakken, der i sagens natur ikke sælges separat. Vi kan derfor ikke se, hvordan den kan værdisættes på en fornuftig måde," forklarer Anders Thomsen.

Han tilføjer samtidig, at han ikke ser yderligere programpakker eller en digital tv-boks omfattet af multimedieskatten, fordi "de ikke er integrerede i tjenesten".

Computerworld skrev i går en artikel om, hvorfor TDC mener, at tv-delen ikke kan udskilles fra HomeTrio Work.

TDC's konkurrent Telia sælger også bredbåndsprodukter med tv-kanaler, men selskabet har endnu ikke lanceret dem som tilbud til erhvervslivet.

Der er i Skat et organ, der hedder Skatterådet. De 19 medlemmer i rådet skal tirsdag den 15. december diskutere, hvordan formuleringen i bemærkningen til lovforslaget skal forstås.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere