Artikel top billede

EU dropper undersøgelse af chip-gigant

Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage om chipdesignerens patentlicenser. Der er dog fortsat bekymringer.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen dropper sin undersøgelse af Qualcomms forretnings-metoder angående patentlicenser.

Det sker, efter Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage, oplyser kommissionen.

Qualcomm er ellers blevet beskyldt for at kræve overpris af producenterne af mobilnetværksudstyr for brug af virksomhedens patenter på teknologi, der er essentiel for Europas 3G-mobilstandard samt den 4G-standard, der nu er under udvikling.

Kommissionens fire år lange undersøgelse kom aldrig så langt som til at bakke klagerne op.

"Alle klagere har nu trukket eller erklæret deres hensigt om at trække deres klager tilbage," meddeler EU-Kommissionen og tilføjer, at den "ikke anser det for hensigtsmæssigt at investere yderligere ressourcer i sagen."

Beskyldt for at presse priserne op

Sammen med Nokia, Broadcom, Panasonic, NEC og Texas Instruments klagede Ericsson i 2005 til EU-Kommissionen over, at Qualcomm angiveligt krænkede konkurrencelovgivningen og pressede priserne op for udstyrsproducenterne, hvilket i sidste ende resulterede i højere detailpriser for mobiltelefoni.

Ericsson trækker nu sin klage tilbage, efter det lykkedes at begrænse Qualcomms adfærd i samarbejde med myndighederne i Sydkorea i juli og i Japan i september, oplyser virksomheden tirsdag.

Korean Fair Trade Commission pålagde Qualcomm den største monopol-bøde, som den koreanske kommission nogensinde har givet, på 991 millioner kroner (200 mio. USD), mens de japanske myndigheder pålagde Qualcomm et fogedforbud.

Ericsson tilføjer, at virksomheden vil blive ved med at holde øje med Qualcomms licenspolitik "for at sikre et robust, retsgyldigt og rimeligt immaterialretssystem for standarder, særligt i forbindelse med standarder relateret til trådløse 3G- og 4G-teknologier."

En anden årsag til at trække monopol-klagen tilbage er, at det var blevet for dyrt at fortsætte sagen.

Kompleks sag

"Vi har besluttet at bruge vores ressourcer andetsteds," siger talskvinde for Ericsson Nina Macpherson i et telefoninterview.

"Det er en kompleks sag, og vi har besluttet at gå sammen med industrien om at diskutere disse problemer," siger hun.

Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Erhvervspolitik er ved at kigge på praksisser angående patentlicenser i relation til teknologiske standarder. Macpherson siger, at Ericsson vil omdirigere sine midler fra monopol-klager til debat.

"Det udgør en ny mulighed for at diskutere disse problemer," siger hun.

Qualcomm er verdens største designer af chip brugt i mobiltelefoner. Virksomheden genererer omsætning fra royalties på sine patenter på CDMA, hvilket er en teknologi, der er meget udbredt i moderne håndsæt.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere