Artikel top billede

Her rykker det med grøn it under COP15

Computerworld giver dig her overblikket over it-arrangementerne under FN's klimatopmøde.

Mens verdens politikere og deres embedsapparater i de kommende to uger har travlt med at udstikke kursen for vejen til en bedre verden, kører en række arrangementer med it og klima i fokus sideløbende med forhandlingerne i Bella Center i København.

Fredag åbnede videnskabsminister Helge Sander (V) Villa Watt, som er et bud på, hvordan fremtiden bolig bliver udstyret med intelligente løsninger.

Villa Watt-projektet er skabt i et samarbejde mellem Videnskabsministeriet, IT-Branchen og Elsparefonden, og formålet er at vise, hvordan intelligent styring af energien fører til besparelser på 30 procent, samtidig giver et bedre indeklima.

Villa Watt består dels af fysiske boliger, dels af et virtuelt univers.

Der er bygget fem af boligens typiske rum hos Global Connect, Hørskætten 3 i Taastrup.

I det virtuelle univers kan man se produkter og få spareråd til det Intelligente Hjem. Udstillingen bliver i 2010 opdateret med nye teknologier, i takt med at de kommer på markedet.

Elsparefonden har desuden indrettet showroom i sine egne lokaler, hvor producenter af intelligent udstyr, der kan bruges sammen med Elsparefondens Min E-Bolig, udstiller.

Lysende grønt i Forum

Den danske it-branche præsenterer og markedsfører sig samlet ved Bright Green Expo i Forum i København, der løber af stablen i den kommende weekend.

Her giver virksomheder og forskningsinstitutioner deres bud på it-baserede klima-løsninger.

Bright Green Expo er åben 12. og 13. december.

Interesseorganisationen IT-Branchen holder 8. december et en-dags symposium sammen med Green Wave Reality og Elsparefonden, der byder på flere internationale talere.

Symposiet tager afsæt i de udfordringer, løsninger, metoder og værktøjer, der udgør Smart Homes i dag og i fremtiden.

Arrangementet foregår mellem 8.30 og 17.00 i den Sorte Diamant, og programmet kan ses her.

IT-Branchen holder desuden en paneldebat fredag 11. december mellem 17.30 og 20.00 i foreningens lokaler i Christian d. 4.'s gamle Børsen.

Her er det lykkedes at samle en række af de helt store it-virksomheders klima-strateger.

Panelet består således blandt andre af Rob Bernard, chef for Microsofts miljøstrategi, Laura Ipsen, Ciscos senior vice president og formand for Ciscos Ecoboard, Mark Newton, chef for Dells miljøstrategi samt ledere fra Fujitsu, HP, Intel og Konica Minolta.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere