Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kalendertip: De 10 mest irriterende programmer

10. december: Det er den 10. december, og det kalder på en Top 10-liste over verdens mest irriterende programmer til Windows.

Nogle programmer er helt uundværlige og er en fornøjelse at arbejde med, mens andre er genstand for daglig irritation.

Her følger artiklens forfatters personlige bud på de 10 mest fortrædelige af slagsen i alfabetisk rækkefølge.

Adobe Acrobat Reader

Ideen bag Acrobat Reader er jo glimrende. Med det portable dokumentformat kan man skabe lækre brochurer og præsentationer og samtidig være sikker på, at alle kan læse dem og i øvrigt ikke være i stand til at ændre i filen.

Men hvorfor er programmet spækket med alle mulige nyttesløse funktioner, som kun de færreste bruger, og i øvrigt gør programmet uacceptabelt langsomt?

Og hvorfor insisterer programmet stædigt på at placere en genvej på skrivebordet?

Der er jo ingen, der dobbeltklikker på ikonet for derefter at åbne et pdf-dokument.

Bundlet software

Når man køber en ny hjemme-pc er den som regel spækket med præ-installerede programmer, som alle til hobe stort set er ubrugelige, og værst af alt ofte er trial-versioner, som ophører med at virke efter et par måneder, hvis man da ikke lige betaler en dyrebar licens.

Hvis hardwareproducenterne gerne vil værne om brugernes sikkerhed og tilbyde diverse sikkerhedspakker, findes der masser af gratis alternativer, som i mange tilfælde er bedre end betalingsversionerne.

Browser-søge-barer

Google toolbar var ganske nyttig, før de fleste browsere fik et søgefelt - eller som i Googles egen Chrome-browser, hvor søgning er integreret i selve adressefeltet.

Så hvad skal man med en Yahoo/Bing/Google/Ask/Winamp/Gule Sider-værktøjslinje, som adskillige programmer prøver at prakke os på og som fjerner fokus fra det man bruger en browser til: At besøge hjemmesider.

Comic Sans

Comic Sans er ikke et program, men en Microsoft skifttype, som er så irriterende at se på, at den fortjener at komme med på denne liste.

Alene navnet antyder, at der er noget helt galt: Comic Sans betyder direkte oversat uden komik, og der er heller ikke meget at grine af med denne kiksede font, som forsøger at være en blanding mellem en tegneserieskrift og håndskrift.

Microsoft har med introduktionen af Windows 7 fortsat den dårlige stil med fonten Segoe Print, som man er tvunget til at bruge i det lille note-program Stickies.

Gmail

Gmail er vel nok verdens mest hypede e-mail-program, og det er jo rettelig en web-tjeneste, og dermed mangler den de mest basale funktioner, man ellers har i den e-mail-klient, man har installeret på sin computer.

Det største problem med, at Gmail er så overhypet, er, at folk får tildelt de mest umulige e-mail-adresser, der leder tankerne tilbage til Tele Danmarks velmagtsdage, hvor kunderne sendte mails fra adresser, der kunne ende på mail-tele7.dk.

I dag får man mails fra adresser som bo_47_hansen@gmail.com, og de ender med garanti i mailboksens spamfilter.

Musik, mail og makværk

iTunes

Apple software til Windows har egentlig irritationsmomenter nok til at retfærdiggøre en selvstændig artikel.

Men vi nøjes med det værste af slagsen: iTunes.

Er man blandt den kvarte milliard, der har erhvervet sig en af de lækre iPod mp3-afspillere, er det svært at slippe uden om iTunes, der på Windows kører umådeligt langsomt og har nogle indbyggede særheder, der gør programmet total ubrugeligt.

Eksempelvis kan man ikke ændre på rækkefølgen af numre i sine spillelister.

iTunes kan heller ikke umiddelbart afspille FLAC-filer, som er lydentusiasters foretrukne format.

Mest irriterende er nu, at hver gang der kommer en mikroskopisk opdatering af programmet skal hele dynen på over 100 mb hentes og installeres på ny - herunder QuickTime, support for iPhone, og hvad ved jeg.

Java

Java er sikkert et glimrende programmeringssprog og helt nødvendigt at have installeret, hvis man eksempelvis bruger netbank på sin computer.

Men hvorfor skal det konstant gøre opmærksom på sig selv og konstant gøre opmærksom på opdateringer?

Den slags kunne klares via Windows Update, så man slipper for at klikke sig igennem den bureaukratiske installationsprocedure, hvor man tilmed skal tage stilling til, om man vil installere OpenOffice.

Lotus Notes

Lotus Notes er e-mail-klienternes svar på en Wartburg.

Dårligere kørende e-mail-program skal man lede længe efter - og man vil næppe nogensinde finde det.

Og ikke fordi Microsoft Outlook ikke også har sine særheder, men alt i Notes foregår på en uhensigtsmæssig måde, der sjældent følger standarden fra andre Windows-programmer, når det gælder tastaturgenveje og træk-og-slip-kommandoer.

Kopierer man celler fra et Excel-regneark og sætter det ind i Notes, sættes det ind som en billedfil.

Når man har søgt efter mails med bestemt indhold, er det ikke muligt at sortere i resultaterne.

På hjemmesiden I hate Lotus Notes kan andre frustrerede brugere finde lidelsesfæller, der har listet adskillige eksempler på særhederne i Lotus Notes. Og der er nok at tage af.

Microsoft Office 2007

Ribbon - eller den række af faneblade, der - må man gå ud fra - skulle gøre det nemmere at arbejde med sine kontorprogrammer.

Men det gør det ikke. Skal man eksempelvis vælge 'Vis udskrift' kan man klikke nok så forgæves på de forskellige bånd og måske tro, at gemmer sig i Vis-båndet, men Vis uskrift befinder sig i den grimme Office-knap under menuen 'Udskriv'.

Det irriterende bånd er bevaret i Office 2010, så vi må enten vænne os til det eller skifte til en anden kontorpakke.

Windows Update

Det er betryggende, at man altid har en opdateret udgave af sit styresystem, når nu man ved, at det notorisk er spækket med bugs og sikkerhedshuller.

Men man kan være sikker på, at programmet går i gang med at hente en række kritiske opdateringer, mens man selv skal bruge sin båndbredde på at hente noget andet vigtigt, og man kan være lige så sikker på, at de installerede opdateringer kræver en genstart af computeren.

Virkelig irriterende.

Hvad er dine bud på de mest irriterende programmer?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere