Artikel top billede

Søgemaskiner går til kamp mod klimaforandringer

Både Microsoft og Google skærer nu ud i pap, at også de ønsker at gøre en aktiv indsats mod klimaforandringer. Begge vil vise klimaforandringer i skyen.


Uanset om der kommer en klimaftale på plads eller ej under topmødet på Amager i denne uge, så vil verden alligevel se lidt anderledes ud,
når alverdens klimapolitikere flyver hjem sidst på ugen.

Ud over at det danske politi nu må anholde lømler, hvis de blot tror, de er ude på ballade, så har rigtigt mange af de store it-virksomheder haft rigtig travlt med at fortælle os om, hvor gode intentioner de har om at nedsætte
CO2-udslip.

De har også haft travlt med at fortælle om om, hvad lige netop deres virksomheder vil gøre for at hjælpe kloden igennem den forestående miljøkrise.

Således også Google og Microsoft.

Klimaforrandringer i skyen

Microsoft har indledt et samarbejde med den europæiske miljøorganisation EEA om at bruge deres Bing Maps og Azure til at illustrere, hvordan klimaforandringer påvirker forskellige områder i Europa.

Derudover har Microsoft stillet deres platform til rådighed for et website med artikler om klimaforandringer samt muligheden for at dele med omverdenen, hvordan man selv ønsker at reducere sin påvirkning på miljøet. Spis mindre kød og skru ned for varmen er et par af mulighederne.

Google vil redde regnskoven

Google har kastet sig over en klassiker inden for miljøaktivisme. De har nemlig valgt at hjælpe til med at redde regnskoven. Det gør de ved at stille regnekræfter i skyen samt satellitfotos til rådighed for forskere og organisationer, der holder øje med verdens skovbestand.

Dermed kan analysearbejde, der tidligere tog dagevis, udføres i skyen i løbet af få sekunder. Det betyder, at de organisationer, der passer på skovene, nu langt lettere kan få øje på de steder, hvor der foregår ulovlig træfældning og efterfølgende anmelde det til myndighederne.

Mindre CO2 og bedre sushi
Udover, at Microsoft og Google altså også er med i klimakampen, så er det ikke værd at glemme historien om Fujitsu, der udvikler teknologi, der både kan nedsætte CO2-forbrug og få sushi til at smage bedre.
Læs: Fujitsu-teknologi gør din sushi god - se her hvordan.

Også Cisco har haft travlt med at pudse miljø-glorien op til topmødet. Læs blandt andet om en netværksteknologi, der forvandler netværket til en elmåler.
Læs: Software gør netværket til grøn elmåler.

I disse dage er det svært at nævne it og klimaforandringer i en enkelt sætning uden også at bruge orden 'telepresence'. Også her har Cisco spillet en aktiv rolle.
Læs: Cisco stiller gratis telepresence til rådighed på COP15.

Men også flere danske it-virksomheder har set topmødet som en fremragende mulighed for at køre teknologier frem i udstillingsvinduet.
Læs: Danske it-virksomheder er klar til COP15.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere