Artikel top billede

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft glæder sig over EU-godkendelsen af selskabets løsning til at sikre browser-valgfrihed for kunderne. Her kan du se, hvordan valgfriheden vil tage sig ud.

Microsoft har nu reageret på
EU's godkendelse
af selskabets forslag til, hvordan man kan sikre browser-valgfrihed for Windows-kunderne.

Det er ikke overraskende en positiv reaktion, Microsofts chefjurist Brad Smith sender over Atlanterhavet.

"Vi ser frem til at bygge videre på dialogen og tilliden, som er blevet etableret mellem Microsoft og Kommissionen, og til at udvide vores industri-lederskab inden for interoperabilitet," står der på Microsofts hjemmeside.

Konkret betyder aftalen, at Microsoft i de næste fem år skal tilbyde brugere af XP, Vista og Windows 7 muligheden for at vælge andre browsere end Internet Explorer. Aftalen betyder også, at pc-producenterne kan præinstallere andre browsere end IE på Windows-maskiner.

Sådan ser det ud

"Desuden vil Microsoft sende et "browser choice"-skærmbillede til Windows-brugere, der kører Internet Explorer som deres standard-browser ... Det vil blive tilbudt både til brugere af nye computere og basen af installerede Windows XP, Windows Vista og Windows 7-computere i Europa, hvor Internet Explorer er sat til at være standard-browser," forklarer Microsoft om løsningen.

500

Sådan ser det første skærmbillede ud (klik for stor størrelse).

500

Herefter når vi til det egentlige valg, hvor de forskellige browsere præsenteres i tilfældig rækkefølge.

Microsoft store løfte

Samtidig beretter selskabet, at man nu fremadrettet efter aftale med EU vil arbejde på at sikre bedre interoperabilitet mellem Microsofts produkter og produkter fra andre virksomheder.

Det drejer sig om Windows, Windows Server, Office, Exchange og SharePoint-produkterne.

"Vi mener, at det repræsenterer den mest omfattende forpligtelse til at promovere interoperabilitet i softwareindustriens historie. "

"Microsoft vil sikre, at udviklere i hele industrien, inklusiv open source-miljøet, vil have adgang til teknisk dokumentation, der kan hjælpe dem med at udvikle produkter, der fungerer godt sammen med Microsoft-produkter."

Microsoft vil også støtte bestemte industri-standarder i sine produkter og dokumentere, hvordan disse standarder er understøttet," forklarer Microsoft og henviser til, at man dermed har efterkommet til krav, som EU's Konkurrencekommissær Neelie Kroes har fremsat i de seneste år.

Med browser-aftalen og løfterne om øget interoperabilitet ser det ud til, at års diskussioner mellem EU og Microsoft - der blandt andet har resulteret i milliard-bøder til softwareselskabet - er ved at være slut.

Du kan se selve aftalen mellem Microsoft og EU på denne side.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere