Artikel top billede

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft glæder sig over EU-godkendelsen af selskabets løsning til at sikre browser-valgfrihed for kunderne. Her kan du se, hvordan valgfriheden vil tage sig ud.

Microsoft har nu reageret på
EU's godkendelse
af selskabets forslag til, hvordan man kan sikre browser-valgfrihed for Windows-kunderne.

Det er ikke overraskende en positiv reaktion, Microsofts chefjurist Brad Smith sender over Atlanterhavet.

"Vi ser frem til at bygge videre på dialogen og tilliden, som er blevet etableret mellem Microsoft og Kommissionen, og til at udvide vores industri-lederskab inden for interoperabilitet," står der på Microsofts hjemmeside.

Konkret betyder aftalen, at Microsoft i de næste fem år skal tilbyde brugere af XP, Vista og Windows 7 muligheden for at vælge andre browsere end Internet Explorer. Aftalen betyder også, at pc-producenterne kan præinstallere andre browsere end IE på Windows-maskiner.

Sådan ser det ud

"Desuden vil Microsoft sende et "browser choice"-skærmbillede til Windows-brugere, der kører Internet Explorer som deres standard-browser ... Det vil blive tilbudt både til brugere af nye computere og basen af installerede Windows XP, Windows Vista og Windows 7-computere i Europa, hvor Internet Explorer er sat til at være standard-browser," forklarer Microsoft om løsningen.

500

Sådan ser det første skærmbillede ud (klik for stor størrelse).

500

Herefter når vi til det egentlige valg, hvor de forskellige browsere præsenteres i tilfældig rækkefølge.

Microsoft store løfte

Samtidig beretter selskabet, at man nu fremadrettet efter aftale med EU vil arbejde på at sikre bedre interoperabilitet mellem Microsofts produkter og produkter fra andre virksomheder.

Det drejer sig om Windows, Windows Server, Office, Exchange og SharePoint-produkterne.

"Vi mener, at det repræsenterer den mest omfattende forpligtelse til at promovere interoperabilitet i softwareindustriens historie. "

"Microsoft vil sikre, at udviklere i hele industrien, inklusiv open source-miljøet, vil have adgang til teknisk dokumentation, der kan hjælpe dem med at udvikle produkter, der fungerer godt sammen med Microsoft-produkter."

Microsoft vil også støtte bestemte industri-standarder i sine produkter og dokumentere, hvordan disse standarder er understøttet," forklarer Microsoft og henviser til, at man dermed har efterkommet til krav, som EU's Konkurrencekommissær Neelie Kroes har fremsat i de seneste år.

Med browser-aftalen og løfterne om øget interoperabilitet ser det ud til, at års diskussioner mellem EU og Microsoft - der blandt andet har resulteret i milliard-bøder til softwareselskabet - er ved at være slut.

Du kan se selve aftalen mellem Microsoft og EU på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere