Artikel top billede

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft glæder sig over EU-godkendelsen af selskabets løsning til at sikre browser-valgfrihed for kunderne. Her kan du se, hvordan valgfriheden vil tage sig ud.

Microsoft har nu reageret på
EU's godkendelse
af selskabets forslag til, hvordan man kan sikre browser-valgfrihed for Windows-kunderne.

Det er ikke overraskende en positiv reaktion, Microsofts chefjurist Brad Smith sender over Atlanterhavet.

"Vi ser frem til at bygge videre på dialogen og tilliden, som er blevet etableret mellem Microsoft og Kommissionen, og til at udvide vores industri-lederskab inden for interoperabilitet," står der på Microsofts hjemmeside.

Konkret betyder aftalen, at Microsoft i de næste fem år skal tilbyde brugere af XP, Vista og Windows 7 muligheden for at vælge andre browsere end Internet Explorer. Aftalen betyder også, at pc-producenterne kan præinstallere andre browsere end IE på Windows-maskiner.

Sådan ser det ud

"Desuden vil Microsoft sende et "browser choice"-skærmbillede til Windows-brugere, der kører Internet Explorer som deres standard-browser ... Det vil blive tilbudt både til brugere af nye computere og basen af installerede Windows XP, Windows Vista og Windows 7-computere i Europa, hvor Internet Explorer er sat til at være standard-browser," forklarer Microsoft om løsningen.

500

Sådan ser det første skærmbillede ud (klik for stor størrelse).

500

Herefter når vi til det egentlige valg, hvor de forskellige browsere præsenteres i tilfældig rækkefølge.

Microsoft store løfte

Samtidig beretter selskabet, at man nu fremadrettet efter aftale med EU vil arbejde på at sikre bedre interoperabilitet mellem Microsofts produkter og produkter fra andre virksomheder.

Det drejer sig om Windows, Windows Server, Office, Exchange og SharePoint-produkterne.

"Vi mener, at det repræsenterer den mest omfattende forpligtelse til at promovere interoperabilitet i softwareindustriens historie. "

"Microsoft vil sikre, at udviklere i hele industrien, inklusiv open source-miljøet, vil have adgang til teknisk dokumentation, der kan hjælpe dem med at udvikle produkter, der fungerer godt sammen med Microsoft-produkter."

Microsoft vil også støtte bestemte industri-standarder i sine produkter og dokumentere, hvordan disse standarder er understøttet," forklarer Microsoft og henviser til, at man dermed har efterkommet til krav, som EU's Konkurrencekommissær Neelie Kroes har fremsat i de seneste år.

Med browser-aftalen og løfterne om øget interoperabilitet ser det ud til, at års diskussioner mellem EU og Microsoft - der blandt andet har resulteret i milliard-bøder til softwareselskabet - er ved at være slut.

Du kan se selve aftalen mellem Microsoft og EU på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockhain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.