Artikel top billede

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft glæder sig over EU-godkendelsen af selskabets løsning til at sikre browser-valgfrihed for kunderne. Her kan du se, hvordan valgfriheden vil tage sig ud.

Microsoft har nu reageret på
EU's godkendelse
af selskabets forslag til, hvordan man kan sikre browser-valgfrihed for Windows-kunderne.

Det er ikke overraskende en positiv reaktion, Microsofts chefjurist Brad Smith sender over Atlanterhavet.

"Vi ser frem til at bygge videre på dialogen og tilliden, som er blevet etableret mellem Microsoft og Kommissionen, og til at udvide vores industri-lederskab inden for interoperabilitet," står der på Microsofts hjemmeside.

Konkret betyder aftalen, at Microsoft i de næste fem år skal tilbyde brugere af XP, Vista og Windows 7 muligheden for at vælge andre browsere end Internet Explorer. Aftalen betyder også, at pc-producenterne kan præinstallere andre browsere end IE på Windows-maskiner.

Sådan ser det ud

"Desuden vil Microsoft sende et "browser choice"-skærmbillede til Windows-brugere, der kører Internet Explorer som deres standard-browser ... Det vil blive tilbudt både til brugere af nye computere og basen af installerede Windows XP, Windows Vista og Windows 7-computere i Europa, hvor Internet Explorer er sat til at være standard-browser," forklarer Microsoft om løsningen.

500

Sådan ser det første skærmbillede ud (klik for stor størrelse).

500

Herefter når vi til det egentlige valg, hvor de forskellige browsere præsenteres i tilfældig rækkefølge.

Microsoft store løfte

Samtidig beretter selskabet, at man nu fremadrettet efter aftale med EU vil arbejde på at sikre bedre interoperabilitet mellem Microsofts produkter og produkter fra andre virksomheder.

Det drejer sig om Windows, Windows Server, Office, Exchange og SharePoint-produkterne.

"Vi mener, at det repræsenterer den mest omfattende forpligtelse til at promovere interoperabilitet i softwareindustriens historie. "

"Microsoft vil sikre, at udviklere i hele industrien, inklusiv open source-miljøet, vil have adgang til teknisk dokumentation, der kan hjælpe dem med at udvikle produkter, der fungerer godt sammen med Microsoft-produkter."

Microsoft vil også støtte bestemte industri-standarder i sine produkter og dokumentere, hvordan disse standarder er understøttet," forklarer Microsoft og henviser til, at man dermed har efterkommet til krav, som EU's Konkurrencekommissær Neelie Kroes har fremsat i de seneste år.

Med browser-aftalen og løfterne om øget interoperabilitet ser det ud til, at års diskussioner mellem EU og Microsoft - der blandt andet har resulteret i milliard-bøder til softwareselskabet - er ved at være slut.

Du kan se selve aftalen mellem Microsoft og EU på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere