Artikel top billede

Her er (nogle af) de bedste Linux-alternativer

Undrer du dig over, hvordan Linux-brugere kan undvære Windows Media Player, Microsoft Word og Adobe Photoshop? Få svarene her.

Linux er efterhånden kommet igennem puberteten og er trådt ind i de voksne operativsystemers rækker.

Med distributioner som Ubuntu er Linux ikke længere forbeholdt dataloger og ingeniører.

Her får du en række bud på open source-alternativer til en række meget udbredte og markedsledende programmer.

Microsoft Office:

Open Office kan rigtigt meget af det samme som den fra Microsoft. Og selv om brugervenligheden i følge Microsoft ikke er lige så god i Open Office, så kan de fleste, der kan finde ud af at installere et operativsystem sikkert også finde ud af at bruge den gratis kontorpakke.

Adobe Photoshop:

Der er nok ikke mange professionelle fotografer, der er villige til at skrotte deres Macbook og deres Adobe-programmer, men for os andre er GIMP et glimrende alternativ.

Outlook:

Hvis du endnu ikke stoler nok på skyen til at overlade dine data-bits til storage-centre på den anden side af jorden, så er Evolution sikkert et glimrende alternativ til Outlook. Og ellers er der Mozillas Thunderbird.

Messenger, ICQ og lignende

Empathy passer godt ind i Gnome-desktoppen, som er standard på Ubuntu, og understøtter alle de mest relevante instant messaging protokoller.

iTunes.

Rhythmbox er en meget fleksibel musikafspiller, der kan håndtere podcasts og uploade sange til en iPod.

Windows Media Player:

Totem er en meget enkel musik- og videoafspiller til Gnome desktoppen. Den har ikke så mange knapper at skrue på, så avancerede brugere vil sikkert synes bedre om VLC eller MPlayer.

World of Warcraft:

Der er ikke særligt mange af de store spilfirmaer, der udvikler linux-versioner af deres spil. Hvis du vil spille World Of Warcraft på Linux, er du derfor nødt til at bruge et program, der hedder Wine, og som kan afvikle Windows-programmer på Linux.

Adobe Dreamweaver:

Erfarne linuxbrugere vil sikkert hævde, at den eneste rigtige måde at designe hjemmesider på er ved hjælp af en tekst-editor og samtlige html-koder lagret i hippocampus. For alle andre er Kompozer et bud på et grafisk webudviklingssværktøj til Linux.

Synes du, der mangler noget på listen, så kan du lave din egen research på eksempelvis denne side. Og desuden er det jo ganske gratis at prøve sig frem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere