Artikel top billede

Oracles licensgennemgang affødte nye oplysninger

Præcisering: Vejdirektoratets "Oracle License Review - Final Report" blev ændret som følge af, at der løbende kom nye oplysninger om Vejdirektoratets database-installationer.

Oracle har sendt en mail til Computerworld, hvori det påpeges, at ændringerne til Vejdirektoratets "Oracle License Review - Final Report" skyldes, at der løbende kom nye oplysninger om Vejdirektoratets database-installationer.

Ifølge Oracle er det normalt, at det sker i den afklaringsfase som følger en licensgennemgang.
I afklaringsfasen drøftes blandt andet fortolkninger af licensregler.

De nye oplysninger betød blandt andet, at kravet om to processor-licenser til Partition og to processor-licenser til Database Enterprise Edition bortfaldt. Det betød, at Vejdirektoratets udgifter til nye licenser blev kraftigt beskåret.

Arkivserver sammenlignet med produktionsserver

I en email fra 5. oktober - efter "Oracle License Review - Final Report" var udarbejdet - konstaterer Vejdirektoratet, at en arkivserver ved en fejltagelse er blevet klassificeret til at blive udstyret med processor-licenser:

"Server LIN03 er en arkivserver. Data bliver overført fra LIN01 til denne server, som arkiverer data til senere brug, statistikker, logning etc. På grund af de store datamængder er der anskaffet Partitioning og dermed Entreprise Edition database til denne server. Der er kun ganske få brugere på den, hvorfor den er licensieret med NUP (50 stk på grund af minimumsreglen med 25 pr. processor). Denne server er fejlagtigt blevet anført som værende en server af samme art som LIN01, dvs med realtid behandling og visning af data. Det har bevirket en mangel på 2EE og 2 Partitioning CPU licenser og tilsvarende 50 NUP licenser i overskud."

Under licensrevisionen havde Vejdirektoratet betegnet den pågældende arkivserver LIN03 som værende af samme art som produktionsserveren LIN01.

Oracle påpeger, at det er en vigtig oplysning for forståelsen af hele Oracle-Vejdirektorat-sagen, hvor der var en løbende dialog med Vejdirektoratet under licensgennemgangen og i afklaringsfasen, hvor der kom nye oplysninger frem.

Computerworld beklager, at det i artiklerne Vejdirektoratet fik skåret 90 procent af licenskrav og Ikke usædvanligt at få rabat hos licens-politiet ikke oprindeligt fremgik klart, at ændringerne til rapporten skyldtes nye oplysninger fra Vejdirektoratet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere