Artikel top billede

It-chefer: Halv pris på konsulenter

Priserne rasler ned i konsulentbranchen. Flere store virksomheder melder om store besparelser på helt op til 50 procent i forhold til tidligere.

Konsulentbranchen er presset i disse dage. Ifølge analysefirmaet IDC er it-konsulentpriserne faldet med gennemsnitlig fem procent i første halvdel af 2009.

Men for store virksomheder, der køber konsulenter i metermål, kan der være endnu større besparelser.

"I øjeblikket kan vi få nogle gode priser. Vi kan godt mærke, at der sidder lidt flere konsulenter på bænken end tidligere, og at der derfor er flere konsulentvirksomheder, der gerne vil investere noget af timeprisen for at få opgaven," siger Lars Fruergaard Jørgensen, it-chef hos Novo Nordisk.

Hos Novo Nordisk bruger man konsulenter til at implementere it-projekter i produktionen. Blandt andet er Novo Nordisk nødt til at trække på konsulentydelser, når der skal implementeres SAP-systemer.

Lars Fruergaard Jørgensen fortæller, at der i opgangstider er mange SAP konsulenter, der bruger den store efterspørgsel til at sælge sig selv meget dyrt.

Desuden er det hans indtryk, at konsulenterne bruger de gode tider som anledning til at starte som selvstændige konsulenter. Nu hvor økonomien er dårlig, er der mange, der vender tilbage til de mere trygge ansættelsesvilkår.

Og det kan mærkes på prisen.

"Det er mit indtryk, at vi kan spare mere end ti procent i forhold til tidligere," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Offshoring presser prisen yderligere

Men det stopper ikke ved de ti procent. Ifølge Lars Fruergaard Jørgensen kommer prisen endnu længere ned, når konsulentvirksomhederne kan tilbyde offshore-konsulenter som supplement til de danske konsulenter.

"Offshoring betyder at den samlede pris går ned. Ikke nok med at vi kan købe de danske konsulenter billigere, så kan vi også stykke en pakke sammen, hvor der er færre af de dyre timer og flere af de billige fra områder, der har en lavere omkostning," siger han.

Hos Carlsberg konstaterer it-chef Kenneth Egelund ligeledes, at priserne er faldet betydeligt. I særdeleshed på grund af offshoring.

"De globale priser er begyndt at slå igennem nu. Når vi taler om at få løst konsulentydelser, sammenligner vi priser globalt. Vi forhandler med udgangspunkt i hvor ydelsen kan leveres fra," siger Kenneth Egelund.

For Carlsberg betyder det, at lokale leverandører ofte kommer til kort i forhold til prisen. Og besparelserne ved at blande offshore-konsulenter ind i regnskabet er da også til at få øje på.

"På de mere almindelige opgaver er der tale om en prisnedgang på mere end 50 procent. Det er særligt i forhold til opgaver, hvor lokalt forretningskendskab ikke er så vigtigt, og hvor der bare er tale om basalt it-håndværk," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere